Esbjerg slog FC Vestsjælland med 3-0 hjemme og tog en vigtig sejr i kampen om at komme væk fra nedrykningskampen i Superligaen.

Og det var angribernes aften på Blue Water Arena. I hvert fald for Esbjerg. For svenske Robin Söder lynede to gange i sin hjemmebanedebut, og Martin Pusic kronede en god præstation ved at score kampens sidste mål.

Inden opgøret lå Esbjerg under nedrykningsstregen med kun tre point efter seks kampe, mens FC Vestsjælland tog til Jylland med godkendte syv point. Derfor var det en 'must win'-kamp for Niels Frederiksens tropper, og hjemmeholdet levede til fulde op til forventningerne ved at være skarpest på chancerne.

Første mål af Robin Söder kom efter godt en halv times spil, da bolden landede lige for fødderne af svenskeren efter en sjælden fejl af FC Vestsjællands målmand Thomas Mikkelsen, og Esbjerg-angriberen skulle blot sætte foden på og score et af karrierens nemmeste mål.

Samme Söder fordoblede i det sidste minut af første halvleg sin måltotal, da han resolut sparkede en returbold ind fra kanten af feltet, og så var det svært at se, hvordan FC Vestsjælland skulle hente sin første udebanesejr nogensinde mod Esbjerg.

Den var da heller aldrig tæt på at komme, for selv om man skabte gode chancer, manglede kynismen foran mål, og kun syv minutter inde i anden halvleg lukkede Martin Pusic kampen, da han afviste Peter Nymann og headede Ryan Laursens indlæg i kassen.

Esbjerg havde nu fået, hvad de kom efter, og Martin Pusic' scoring blev kampens sidste. Dermed rykker Esbjerg fri af nedrykningsstregen og rykker op på en niendeplads inden Sønderjyskes kamp mandag mod Hobro, mens FC Vestsjælland nu har tabt to kampe i streg og må se nedad i tabellen.