Esbjerg kunne med en sejr i udekampen mod AaB have reddet sig mod nedrykning fra Superligaen. Men eftersom AaB vandt kampen 1-0, skal træner Niels Frederiksens tropper søndag nu ud i et nervepirrende bundopgør mod FC Vestsjælland.

Resultatet har også konsekvenser for AaB, der stadig har en minimal mulighed for at sikre sig adgangs til efterårets Europa League-kvalifikation.

Det nervøst spillende Esbjerg-mandskab kunne takke sin målmand Martin Dubravka for, at de i første halvleg ikke indkasserede AaB-scoringer.

Således diskede han op med glimrende redninger, da først Anders K. Jacobsen og dernæst Nicklas Helenius testede ham med kvalificerede afslutninger.

Trods kampens store betydning fik vestjyderne intet andet skabt fremadrettet end Lasse Rises tilfældigt opståede chance et par minutter før pausen, og sammen med angrebsmakkeren Daniel Larsson var han på det nærmeste blind passager.

top10intro988

Efter pausen faldt spilkvaliteten yderligere, og man skulle helt hen til andet minut i dommerens tillægstid før Andreas Bruhn afgjorde kampen til nordjydernes fordel.