Den sad der bare ikke for Mads Hvilsom.

Lørdag spillede han fuld tid for Esbjerg i den første af to kampe om nedrykning mod AC Horsens. Og selv om han på papiret spillede venstre kant, så formåede Hvilsom at komme frem til en hel del chancer i kampen.

Esbjerg-spilleren var særdeles god til at komme ind i feltet, men skarpheden manglede for alvor. Og da han i første halvleg sendte bolden i nettet, blev hans mål underkendt for en snæver offside.

Den 24-årige angriber var overordnet set tilfreds med resultatet, som han kalder fair, men han kunne godt have håbet på mere fra egen side.

Esbjerg og AC Horsens spillede 1-1 i den første nedrykningskamp. Dermed tager Horsens et godt udgangspunkt med hjem.

»I dag kunne jeg lige så godt have scoret to mål. Keeperen gør det godt, og jeg er ikke hel skarp nok. Jeg spillede 90 minutter for første gang i foråret for tre dage siden, så jeg er også lidt rusten, og at nogle ting ikke helt sidder i skabet. Men jeg føler, jeg er der, og normalt burde jeg have scoret på de chancer, så det passer mig helt fint, og jeg håber, jeg kan få en afgørende rolle.«

Så det er ikke noget, der rammer dig, at du brænder en del chancer i kampen?

»Jo, selvfølgelig. Jeg kommer nok til at ligge og tænke på det hele natten, som jeg plejer at gøre, når jeg brænder. Men jeg ved også bare, at da jeg var 19 år, kunne jeg ikke sove i tre dage, hvis jeg brændte en chance. Det kan jeg nu. Fodbold er op og ned, og jeg har prøvet at være helt oppe, men jeg har også været helt nede. Og jeg ved, hvor hurtigt det kan skifte. Men jeg må bare videre. Jeg ved, at jeg kan score mål, det tvivler jeg ikke på,« fortæller Mads Hvilsom.

Træner Lars Lungi Sørensen er ikke bekymret over, at det ikke sad i skabet for Hvilsom mod Horsens.

»Han skal bare blive ved at knokle på. Han er jo en knokler og en fighter. Det skal nok komme. De der angribere, de scorer jo lidt i stimer, så vi håber på, han kommer i gang igen,« siger Esbjerg-træneren.