Først var FC København på vej ned i Esbjergs sæk, siden byttede de to hold rolle. Til sidst delte de to klubber i et medrivende opgør.

Ariël Jacobs' FC København-mandskab er holdet, der skal slåes i denne sæson, men 'Løverne' har ikke tænkt sig at gøre det let for de 11 øvrige Superliga-mandskaber.

Tidligt søndag aften var FCK på vej mod et nederlag i Esbjerg, men vicemestrene lavede et flot comeback, inden de vestjyske værter til sidste tvang sig til et særdeles fortjent point. Opgøret sluttede 2-2.

Esbjergs oprykkere kæmpede fra begyndelsen med næb og kløer for at få tiltrængte point i den tætte bundstrid. Vestjyderne trykkede hårdt på mod Johan Wilands mål og skabte flere fine chancer. Især formstærke Martin Braithwaite var en evig trussel for den københavnske defensiv.

Ti minutter før pausen gav Esbjergs optimistiske og livlige spil bonus, da Sebastian Andersen sparke en flad bold i dybden mod Jakob Ankersen. Midtbanespilleren udnyttede det fine oplæg efter fortjeneste ved at sende bolden fladt forbi en fremstormende Johan Wiland og i mål til en overraskende hjemmeføring.

Også efter pausen var vestjyderne pågående, men Martin Braithwaite havde ikke heldet, da han kort efter teen ramte stolpen. Dét chok fik FCK til at vågne op fra en dvale, som ifølge træner Ariël Jacobs fik hans spillere til at ligne 'klovne i en arena.' Ti minutter efter pausen smed københavnere således både store sko og røde næser.

César Santin udlignede på en fremragende flugter efter et fint oplæg fra Thomas Delaney, og tre minutter senere kom FCK også foran efter endnu en scoring fra årets bedste Superliga-indkøb, Nicolai Jørgensen. Den unge landsholdsspiller sparkede fladt fra distancen og passerede på den måde Lukas Hradecky i Esbjergs mål.

Det lignede derfor den ottende sejr i sæsonen for FC København, men Jakob Ankersen ville det anderledes. Tre minutter før tid scorede midtbanemanden sit andet mål, da han krøllede et skud fra kanten af feltet forbi Johan Wiland til vestjysk udligning og medfølgende ekstase.

I de hektiske slutminutter havde Esbjerg chancer til en sejr, men det blev ved uafgjort 2-2. FC København fører fortsat Superligaen med fem point ned til AGF. Esbjerg tog et lille stik i nedrykningskampen. Vestjyderne er nu blot et enkelt point efter Silkeborg på den livgivende 10. plads.