KØB PLUS!

Ekspert tvivler på Brøndbys kommune-aftale

Det bliver ikke lige til at få godkendt et kommunalt køb af en del af Brøndby Stadion, mener en ekspert på området.

Brøndby Kommune holder torsdag eftermiddag aften ommøde om muligheden for at købe den del af Brøndby Stadion, der huser Brøndby Gymnasium, men en lektor på Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse ved CBS er ikke sikker på, at sådan et salg vil blive godkendt.

- Helt overordnet er det ikke en kommunal opgave at redde en virksomhed uanset art eller folkelighed, og det er det heller ikke en kommunal opgave at drive udlejningsvirksomhed over for tredje part, så det er en tvivlsom affære, siger Jens Kristian Elkjær.

Selv hvis man vil argumentere for, at det var en god forretning for kommunen at investere i lokalerne, vil man få svært ved at få ret hos tilsynsrådet:

- Det er heller ikke en kommunal opgave at drive investeringsvirksomhed, og det er faktisk direkte ulovligt for en kommune at konkurrere med private virksomheder. Spørgsmålet er, om man kan argumentere for, at der er tale om en rimelig kommunal aktivitet, og jeg kan godt have mine tvivl om, hvorvidt man vil få accept, siger Jens Kristian Elkjær.