KØB PLUS!

Ekspert: Brøndby siger 'kom og tag mig'

Per Bjerregaards totale farvel til Brøndby er et klart signal til potentielle investorer om, at de kan stole på klubben

Meddelelsen om at Per Bjerregaard fratræder sine sidste poster i og omkring Brøndby IF er nødvendig om helt afgørende for klubben. Sådan lyder vurderingen fra en ekspert i økonomi og ledelse.

- De seneste år har Per Bjerregaards direkte kontrol haft direkte betydning for investorer og sponsorer. Så længe han har været der, så har ingen været villige til at gå ind i Brøndby. Det er en klassisk problemstilling hos virksomheder med en stærk leder, og i sådanne situationer er det ikke nok kun at fratræde direktør- og bestyrelsesposter, for bare det, at de har kontor eller omgang omkring virksomheden, sender forkerte signaler. Alle vil tro, at lederen stadigvæk har en eller anden form for uformel og inddirekte indflydelse. Nu kapper Per Bjerregaard alle bånd til Brøndby, og det er afgørende, siger Morten W. Langer, der redaktør på AktieUgebrevet til Sporten.dk.

Per Bjerregaard siger, ifølge Sporten.dk's oplysninger, helt konkret farvel til formandsposten i amatørafdelingen og til pladserne hos BIFs Veteraner og BIFs Venner. Dermed er han ude af alle de ting, der kan sætte ham i forbindelse med Brøndby IF.

- Hvis der skal hentes penge hos en hel- eller halvprofessionel investor, så skal det ikke være sådan, at Per Bjerregaard stadigvæk trækker i trådene. Alle spor skal slettes, og den her udvikling gør det lettere for Brøndby at tiltrække kapital, siger Morten W. Langer, der også mener, at det er på tide Brøndby handler.

- De har ikke flere skud i bøssen og den seneste udvikling viser helt tydeligt, at de har lagt sig ned og siger: 'kom og tag mig'. Hvis en investor har penge nok, så er de parate til at afgive al kontrol. Det er også nødvendigt, når de ønsker et beløb over 140 millioner kroner. Lige nu er Brøndby parate til hvad som helst, så længe der kommer penge i kassen, siger Morten W Langer.

Læs også: