KØB PLUS!

Efter uro: FCK skuffet over Stuttgart

FC København undrer sig over Stuttgart oven på torsdagens uroligheder i Parken

Anders Hørsholt er godt og grundigt irriteret på Stuttgart oven på torsdagens uroligheder i Parken, hvor Stuttgarts fans tændte romerlys og skød fyrværkeri på banen. Samtidig undrer han sig over, at hverken Stuttgart, deres fankoordinatorer eller det tyske politi mente, der var optræk til ballade blandt de tyske fans.

- Vi kan konstatere, at det helt tydeligt var en planlagt aktion fra flere af de medrejsende tyske fans. De var aggressive overfor vores stewards og sikkerhedspersonale lige fra hele gruppen på godt 2000 tilskuere var samlet på deres afsnit. Og det er desværre sådan, at hvis man har lyst til at rejse 1000 kilometer nordpå for at lave ballade i en ellers flot og festklædt ramme, så er det svært at dæmme op for. Især når man ikke har fået efterretninger fra gæsternes side på, at det var under optræk, siger administrerende direktør i FC København Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.

Og specielt én ting kommer bag på Hørsholt, og det er den manglende ansvarstagen fra tysk side, samt at Stuttgarts sportsdirektør Fredi Bobic udtalte, at han undrede sig over, at personer med karantæne kunne komme ind i Parken, og at de aldrig ville være kommet ind på et tysk stadion.

- Efterfølgende har vi så kunnet læse os frem til, at der skulle have været tyske fans i Parken, der afsoner livsvarig karantæne fra deres eget stadion, og at det var dem, der var arkitekterne bag balladen og fyrværkeriet. Vi har sågar kunnet læse, at en person fra Stuttgarts ledelse undrer sig over, at de personer kunne komme ind i Parken. Og til det er der bare at sige, at hverken Stuttgart, deres fankoordinatorer eller det tyske politi på noget tidspunkt mente, at der var optræk til noget som helst i forbindelse med kampen i Parken. Hverken over for os eller over for Uefa, da de hver især blev spurgt. Og de efterretninger er uundværlige mellem politi, klubber og Uefa, hvis vores sikkerhedspersonale og det danske politi skulle have forhindret personer med karantæne i Tyskland i, at komme ind i Parken.

- Det ville jo have krævet, at Stuttgarts folk og det tyske politi havde gjort os opmærksomme på dem og peget dem ud. Så den udtalelse og manglende ansvarstagen er en ærgerlig afslutning på det ellers fine samarbejde, vi havde på alle andre områder med Stuttgarts ledelse.

Mod slutningen af kampen var den så gal i den anden ende da Stuttgarts målmand provokerede de københavnske fans, og dernæst belv overdænget med lightere. En situation Hørsholt ikke var særlig stolt over, men dog havde en hvis forståelse for:

- Der blev generelt skabt en fantastisk kulisse, opbakning og stemning af vores fans under kampen. Vi kan på ingen måde acceptere, at der kastes ting på banen fra vores publikum. Men vi kan have forståelse for, at en eller få ud af 25.000 mennesker føler sig frustreret eller provokeret nok til, at det kan ske, taget scenariet på Stuttgarts tilskuerafsnit og kampens udvikling i betragtning. Og skulle den episode efterfølgende udløse en bøde fra UEFA, så må vi acceptere det, slutter Hørsholt.