Lyngbys midtbanespiller Martin Ørnskov slipper for rødt kort, efter at dommer erkender fejl i superligakamp.

Martin Ørnskov skulle have haft lov til at blive på banen, da Lyngby i tirsdags mødte AGF i Superligaen. Kampens dommer, Sandi Putros, erkender, at det var en fejl, at Martin Ørnskov blev vist ud i anden halvleg, da Lyngby vandt 1-0 på udebane over AGF.

Lyngbys defensive midtbanespiller fik i midten af anden halvleg mod AGF sin anden advarsel og dermed rødt kort. Advarslen faldt for en forseelse, hvor kampens dommer Sandi Putros vurderede, at Martin Ørnskov begik benspænd på en AGF-spiller.

Efter kampen gennemgik Sandi Putros kampen på dvd og indberettede efterfølgende til Fodboldens Disciplinærinstans, at der i situationen alene var tale om et tilfældigt sammenstød og ikke et benspænd.

Derfor skulle der ikke have været dømt frispark, lyder det nu fra dommeren på Dansk Boldspil-Unions (DBU) hjemmeside.

Jeppe Kjær gjorde det onde ved sin tidligere klub, da Lyngby vandt 1-0 over AGF i Århus. Daniel A. Pedersen brændte straffe i første halvleg.

Med henvisning til de disciplinære bestemmelser kan Fodboldens Disciplinærinstans forhøje eller nedsætte karantænepoint for en forseelse, der medfører advarsel eller udvisning.

»På den baggrund har instansen valgt at nulstille de tildelte karantænepoint til Martin Ørnskov for det andet gule kort og tillægspointene i forbindelse med det deraf følgende røde kort,« forklares det.

Martin Ørnskov står dog stadig til karantæne på grund af det gule kort, som han korrekt modtog tidligere i kampen mod AGF. Derfor kan han ikke være med, når Lyngby mandag gæster AaB i Superligaen. Til gengæld slipper han for at skulle afsone to karantænedage, som ville være tilfældet, hvis det røde kort stod ved magt.

Dermed kan Ørnskov deltage i hjemmekampen mod hans tidligere klub Silkeborg 10. december.