Created: fre, 01/04/2013 - 12:00
Sporten.dk har kigget de 12 Superliga-mandskaber i landets bedste række over skulderen. Her er deres transfer-planer

FC KØBENHAVN

FCK er så godt som danske mestre. Derfor handler det for klubben primært om at forberede næste sæson. Sportsdirektør Carsten V. Jensen vil ikke sælge ud af sine stamspillere, men han har rigeligt at sende af sted blandt reserverne.

Nordmændene Grindheim, Diouf og Abdellaoue skal sendes retur, Søren Frederiksen skal gives væk til en klub, der tør tage ham, Toutouhs lejeaftale med Esbjerg bliver givetvis forlænget, og så er der Martin Vingaard samt Sölvi Ottesen tilbage. Sidstnævntes kontrakt udløber til sommer, og han har selv udtrykt ønske om at komme væk fra FCK. Det får han lov til i dette vindue, hvis københavnerne kan finde et alternativ.

Vingaard har stadig lang tid tilbage af sin kontrakt, og FCK vil holde fast i ham i hvert fald foråret ud, for der findes næppe en klub, der har råd til ham på nuværende tidspunkt. Ellers vil der blive kigget efter en ny central midtbanespiller, der på lidt længere sigt kan tilbyde et reelt alternativ til Thomas Kristensen og Claudemir.

De skal ud: Christian Grindheim, Pape Pate Diouf, Sölvi Ottesen, Martin Vingaard, Youssef Toutouh, Søren Frederiksen, Mostafa Abdellaoue.

Her skal spillere ind: Den centrale midtbane og centerforsvaret


FC NORDSJÆLLAND

Truppen er rigeligt bred til at klare sig igennem forårets kampe på trods af en opslidende efterårssæson. FCN har signaleret, at de jagter en ny spiller til det centrale forsvar, idet der er for få alternativer til Runje og Okore, når sidstnævnte kun er hos nordsjællænderne på lånt tid.

Nordmanden Ragnvald Soma viste sig aldrig god nok, og nu er costaricaneren Calvo så på vej til Danmark og de forsvarende danske mestre, hvor han kan udfylde samme funktion som Andreas Bjelland med sit venstreben. Michael Parkhurst har forladt klubben, men FCN har en fornuftig erstatning i Mark Gundelach, der har masser af speed til at dække højrebacken.

I front har FCN manglet lidt pondus til tider, men i Joe Sise har FC Nordsjælland en potentiel joker til foråret. Keeper Jesper Hansen vil gerne prøve sig af i udlandet, og det får han lov til, hvis der kommer et bare nogenlunde bud, for FCN har solide backups i både Thomas Villadsen og David Jensen.

Nicolai Stokholm holder heller ikke for evigt, og FCN skal begynde at se sig om efter en rutineret mand til motor-rummet. Lasse Petry kan udfylde rollen, men det drejer sig om erfaring, og den har han ikke. Martin Ørnskov er en mulighed.

De skal ud: Christian Gytkjær, Jesper Hansen, Henrik Kildentoft, Rawez Lawan, Ragnvald Soma, Jores Okore,

Her skal spillere ind: Det centrale forsvar og den central midtbane


AaB

Nordjyderne har ingen penge at handle for, så der bliver meget stille hos AaB. Truppen er forholdsvist tynd, så der skal primært fyldes lidt på i bredden, hvis der skal købes ind.

Der er frigivet løn-kroner efter Kasper Bøgelund er stoppet, men Lynge Jakobsen holder på sine penge, så længe han kan. For ham og AaB drejer det sig om at være tålmodige og så vente til de absolut sidste transferdage. Der skal dukke noget ekstraordinært op til en fornuftig pris, før den sindrige nordjyde stikker en kontrakt ud.

AaB er godt sikret i Superligaen, og truppen skal kunne klare sig overkommeligt igennem foråret. Kun hvis der kommer en stort bud på Nicklas Helenius, som kan udløse et pænt beløb, kan der blive tale om indkøb. Der er efterhånden heller ikke så meget tilbage at sælge ud af længere, så det bliver et stille transfervindue i det nordjyske.

De skal ud: Nicklas Helenius

Her skal spillere ind: En all round-spiller


OB

Fynboerne har skiftet 12 spillere ud i 2012 og otte af dem i sommer. Veteranen Andreas Johansson har allerede fået lov at tage hjem til Sverige, og nu holder OB sig i ro. De resterende spillere skal have tid til at udvikle sig som hold på træningsbanen og i kamp, og der er ikke nogen oplagte huller, der skal lukkes lige nu og her.

På målmands-posten drømmer mange fynske fans sikkert om et nyindkøb efter et skuffende efterår af Jesper Christiansen, men OB vil vente, for de kan ikke komme af med ham og er tvunget til at have tålmodighed.

På rygteplan er Mike Jensen sat i forbindelse med OB, men så skal Michael Silberbauer rykkes væk fra sit makkerskab centralt med Krisztian Vadocz. Det kan tænkes, at der kommer bud på Rasmus Falk og Daniel Høegh i januars transfervindue, og så vil OB været tvunget til at handle, men heller ikke før.

De skal ud: Timmi Johansen, Mohamed Diarra

Her skal spillere ind: Den centrale midtbane


RANDERS FC

Oprykkerne har overrasket positivt i efteråret, og den sportslige ledelse er opsat på at forholde sig roligt i januar. Den nuværende trup skal belønnes for deres flotte præstation, så der handles ikke heftigt.

Pierre Boyas fremtid er tvivlsom, så der skal forberedes et muligt alternativ til angrebet, selvom Charlie Davis stadigvæk mangler at få chancen for alvor i front.

På den centralt midtbane sættes Mike Jensen igen og igen i forbindelse med kronjyderne, der mangler muligheder, efter Tidiane Sane har meddelt, at han skal til Tyrkiet, og Rasmus Hansen har fået lov til at forlade Randers på en fri transfer.

Klubben har Elmar Bjarnason klar i kulissen, så der er ikke pres på. Randers-chefen Jacob Nielsen har tidligere arbejdet med begrebet 'nice to have' og 'need to have'. Samme tankegang gør sig gældende i januar.

De skal ud: Tidiane Sane, Mikkel Cramer, Rasmus Hansen,

Her skal spillere ind: Central midtbane


AGF

Farvel til de gamle. Sådan har overskriften på sportschef Brian Steen Nielsens arbejdspapir længe set ud. Søren Berg er sendt ud, Peter Graulund er stoppet helt, og nu er turen kommet til Morten Molskred, Atle Roar Håland og Søren Larsen. De to sidste er ikke så presserende sager som den første, og mon ikke Molskred skal hurtigt retur til Norge.

AGF har været i gang med en generationsskifte, og det er næsten gennemført. Nu skal Peter Sørensen og Brian Steen Nielsen kigge mod fremtiden, og der vil være interesse i at bygge på nedefra, så der er bred konkurrence i truppen. AGF kan sikkert lokkes til et sidste øjebliks-indkøb, hvis der kommer en mulighed i senere i januar.

De skal ud: Morten Molskred, Atle Roar Håland, Søren Larsen

Her skal spillere ind: Folk til bredden


AC HORSENS

Det har kun lige akkurat været et godkendt efterår for Horsens. Søren Jochumsen og Anders Nøhr stopper karrieren, så der skal handles ind på back-positionen og måske på målmands-posten, hvis reserve-keeper Robert Veselovsky stadig kæmper med sin skade.

Ellers skal Horsens finde sig en profil til den central midtbane, hvis Martin Spelmann endelig skulle få sit ønske om et udlandsophold opfyldt. Horsens vil ligesom mange af deres kollegaer givetvis se tiden an i januar og formentligt handle sent.

De skal ud: Martin Spelmann

Her skal spillere ind: Back og målmand


FC MIDTJYLLAND

De øjeblikkelige økonomiske huller i FCM er lukket foreløbigt med den nye omgang player-sponsorater. Det giver ro og tvinger ikke midtjyderne ud i salg. Det vil de nok opsøge alligevel, og en spiller som Sylvester Igboun kan ryge til tyrkisk fodbold. Afrikaneren har kontraktudløb til sommer, og FCM skal sælge ham i januar for at indkassere en smule kroner i kassen.

Venstrebacken Jesper Juelsgård har udløb til næste vinter, og der kan ligeledes ligge et salg og vente, ligesom Mads Albæk tiltrækker interesse hos flere  udenlandske klubber.

Skal FCM lægge en ny ansvarlig økonomisk linje for dagen, så må der ikke købes ind i januar måneds transfervindue. For pengepungen er allerede tom.

De skal ud: Mads Albæk, Sylvester Igboun,

Her skal spillere ind: Ingen


SØNDERJYSKE

Den sportslige ledelse i Sønderjyske har åbent fortalt, at den jagter en ny målmand.

Norske Håkon Opdal duede slet ikke i klubben og er hurtigt sendt hjem til Norge. Det efterlader Sønderjyderne med Kenneth Stenild, og ham er der ikke 100 procent opbakning til. Derfor skal sønderjyderne hente ny keeper, og reserven i Manchester City, Gunnar Nielsen, skulle ikke være langt fra en kontrakt med klubben.

På den central midtbane har amerikaneren Connor O'Brien sagt farvel og vil udnytte sit fine efterår til at finde noget nyt og interessant. Derfor skal Sønderjyske også på jagt efter friske kræfter dér, og måske kunne Rasmus Hansen fra Randers være et godt bud på ny man?

De skal ud: Håkon Opdal, Connor O'Brien

Her skal spillere ind: Målmands-posten, central midtbanespiller


ESBJERG fB

Oprykkerne ligger og kæmper i bunden af Superligaen, men det var også forventet. Esbjerg har i perioder præsteret fornuftigt, og der er tro på, at truppen er god nok til at sikre overlevelse.

Klubben arbejder på at forlænge lejeaftalen med FCK-spilleren Youssef Toutouh, men ellers er det i defensiven, at Esbjerg kigger mest intenst.

Klubmanden Nicolai Høgh vil gerne videre i karrieren, og klubben vil gerne imødekomme hans ønske. Derfor er det centrale forsvar den primære plads, der kigges på.

I front kunne Esbjerg også fristes til at handle. Esbjerg scorer for få mål, og en mand med målnæse savnes derfor i det vestjyske.

De skal ud: Nicolai Høgh, Martin Rauschenberg, Njogu Demba-Nyrén

Her skal spillere ind: Centerforsvaret, angrebet


SILKEBORG IF

Klubben har selv sagt, at den leder efter en spiller eller to, men at de ikke skal hentes fra øverste hylde. Det er også svært at lokke folk til, når Silkeborg kæmper så hårdt i bunden af Superligaen.

Et godt bud er, at Silkeborg kigger efter forstærkninger til bagkæden og så i angrebet, som ser noget tyndt ud, efter Henrik Tømrer Pedersen er stoppet. Marvin Pourie er også en uberegnelig størrelse, så Silkeborgs ledelse skal under alle omstændigheder forberede sig, hvis tyskeren pludselig vil væk.

De skal ud: Ingen

Her skal spillere ind: Centerforsvar, angreb


BRØNDBY IF

Lige nu ligger alt stille i Brøndby. Det handler udelukkende om at få klubben ud af dens økonomiske krise. Før den løses, kan Ole Bjur reelt ikke foretage sig noget.

Han ville ellers gerne handle til den centrale midtbane, efter Mike Jensen har forladt klubben, men alle forhandlinger er sat i bero. Der eksisterer stadig den mulighed, at der dukker generøse Brøndby-folk op med villighed til at sponsorere en kontrakt eller to til et par spillende redningsmænd.

Også i Brøndby har Martin Ørnskov længe været nævnt, men han skal købes fri af Vålerenga og samtidigt belønnes med en god kontrakt.

Brøndby vil selvfølgelig være meget åbne for salg, men der er ikke så meget at sælge ud af. Måske kan Clarence Goodson sendes hjem til USA eller til Norge, og så vil Brøndby juble.

De skal ud: Clarence Goodson

Her skal spillere ind: Den centrale midtbane