Den unge AaB-angriber Rasmus Thellufsen sendte AaB nærmere pokaldrømmen

Der var tale om et rent deja-vu torsdag aften i Aalborg. AaB tog imod Silkeborg i fjerde runde af DBU Pokalen, og ligesom i søndagens superliga-opgør mellem de to mandskaber, var der mål i angriber-støvlerne. Med en 5-0 sejr spillede AaB sig sikkert videre i en kamp, hvor den 20-årige Rasmus Thellufsen scorede sine første fire mål som seniorspiller for aalborgenserne.

Før kampstart var meldingen da også klar fra AaB-anføreren Rasmus Würtz. Pokalturneringen betyder meget for klubben, og holdet gik på banen for at vinde. Og det kunne ses på nordjyderne, der fra første fløjt lagde et tryk på Silkeborg. Det gav pote i det 25. minut, hvor Rasmus Thellufsen startede sit show. Han kom igennem alene med Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet, og efter en flot sparkefinte satte den 20-årige angriber sit første seniormål i kassen.

Casper Sloth kunne minuttet efter have udbygget føringen, men han skød direkte på Silkeborg-målmanden. I stedet slog Rasmus Thellufsen til kort tid inden og lige efter pausen, og efter 52 minutter stod det 3-0 til AaB. Den unge målscorer kaldte det da også for ’sin’ aften efter kampen.

»Jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg tror ikke, jeg har lavet hattrick siden U17, så det er fedt, det sker,« sagde en storsmilende Rasmus Thellufsen til TV3 Sport.

Silkeborg, der havde lejesvenden fra Aalborg, Nicklas Helenius, på bænken fra start, havde få gode forsøg på mål fra blandt andet Jeppe Okkels, der kort før pausen var tæt på at reducere, men det var langt fra nok.

Med omkring 20 minutter igen blev ydmygelsen gjort total, da AaB kom foran 4-0 ved Edison Flores. Og det blev værre endnu for Peter Sørensens tropper, for Rasmus Thellufsen var ikke færdig med at vise sig frem.

Med 12 minutter igen sendte han scoringen til 5-0 i nettet mod et Silkeborg-mandskab, der blev skilt ad på Aalborg Stadion, af et AaB-mandskab der har fået en forrygende start på foråret under den nye træner, Morten Wieghorst. Tre sejre i tre kampe, og den 46-årige træner var da også tilfreds med holdets indsats torsdag aften. Og han gav også Rasmus Thellufsen rosende ord med på vejen.

»Det (de fire mål, red.) er dejligt for knægten selv, for klubben, klubbens fans og alle de unge der render rundt i Nordjylland, der gerne vil op på førsteholdet en dag. Nu er det op til Rasmus selv at holde kadencen, for han har alle muligheder,« sagde Morten Wieghorst om sin unge angriber, der inden torsdagens kamp blot havde spillet fem kampe for seniorholdet.

Silkeborg slap dog for tenniscifre, da der ikke blev scoret yderligere efter Rasmus Thellufsens fjerde mål. Og mens AaB er med i lodtrækningsbowlen til kvartfinalen, blev Silkeborgs pokaldrøm slukket med et brag af en ung mand, der i den grad greb chancen.