KØB PLUS!

De truer med nej til Brøndby

Brøndbys spillere mødes i dag for at vende tommelen op eller ned for redningsplan og lønnedgang. Fire spillere føler sig ført bag lyset af klubben.

Torsdag klokken tolv står bøjet i neon som tidspunktet, hvor Brøndbys redningsplan skal bære eller briste. Her er der deadline for beslutningen om, hvorvidt klubbens medarbejdere vil acceptere ledelsens forslag. 

Men allerede i dag - onsdag - kan planens skæne blive afgjort. Efter Brøndby-spillerne i aftes havde tid til at vende ledelsens forslag med deres rådgivere, mødes truppen i dag for i fællesskab med Spillerforeningen at diskutere oplægget fra ledelsen på 10 procents lønnedgang på permanent basis og 25 procent de kommende tre måneder. 

Men ikke alle spillere er positivt indstillet inden mødet. Ifølge sporten.dks oplysninger er Simon Makienok, Mikkel Thygesen, Quincy Antipas og Franck Semou blandt de spillere, der føler sig ført bag lyset af Brøndby-ledelsen. De tre førstnævnte blev hentet til klubben med løfter om en helt anden økonomisk dagsorden, end den der nu viser sig, mens Franck Semou er utilfreds og under alle omstændigheder ønsker sig væk fra klubben.  

De fire spillere kan derfor tænkes at takke nej til tilbuddet. Flere af dem står med muligheder for et transferfrit og lukrativt klubskifte ved at sige nej, og det faktum kan spille ind. På den anden side af vægtskålen er spillerne dog bevidst om, at et nej til lønnedgangen kan medføre et svigt af holdkammerater, fans og Brøndby som klub. Der findes et latent pres for at takke ja.  

Sporten.dk lister herunder de spillere, som har et incitament for at sige nej til lønnedgangen baseret på det faktum, at et nej kan føre til en fritstilling og muligheden for  et øjeblikkeligt klubskifte. 

 Mikkel Thygesen: Høj løn og stadig alder til at være attraktiv for andre Superliga-klubber og lavere rangerende klubber i udlandet.

Quincy Antipas: Havde flere bejlere, da han skiftede til Brøndby. Kan de få ham gratis, skal der samtidig heller ikke meget mere end 100.000 kroner om måneden for at betale ham mere, end han vil få i Brøndby de næste måneder.

Simon Makienok Christoffersen: Brøndby har allerede afvist et konkret bud fra franske Nantes. Hvis de kan få ham gratis, kan angriberen nok samtidig få mere i lønningsposen og komme til udlandet. Han udtrykte allerede i går, at han skal tale med sin agent og advokat om sagen.

Dennis Rommedahl: Landsholdskanten meldte også åbent ud, at han skal overveje forslaget, inden han kan acceptere en lønnedgang. Der kan være andre steder i både Danmark og udlandet, hvor han kan sikre sig en større løn at lukke karrieren på end den skrabede model i Brøndby.

Clarence Goodson: Den amerikanske anfører har hele sin Brøndby-karriere kæmpet med, at skiftet til en af Danmarks topklubber kun har bragt nedture med sig. En lønnedgang kan være dråben, der får ham til at skifte hjem til USA, hvor der er interesse for ham.

Læs også: