KØB PLUS!

DBU åbner disciplinærsag mod BIF

DBUs Disciplinærudvalg åbner sag mod Brøndby IF som følge af tilskuerurolighederne på Brøndby Stadion onsdag aften. Sagen ventes afgjort om tre uger.

Dansk Boldspils Union (DBU) oplyser, at de vil forfølge tilskuerballaden på Brøndby Stadion og har valgt at åbne en disciplinærsag mod Superligaklubben Brøndby.

- DBUs Disciplinærudvalg åbner sag mod Brøndby IF som følge af tilskuerurolighederne på Brøndby Stadion onsdag aften i forbindelse med kvartfinalen mod FC København i DBU Pokalen, skriver DBU på sin hjemmeside.

Således vil DBUs Disciplinærudvalg og DBU Turneringsudvalg bruge de næste tre uger på at indsamle beviser og træffe en afgørelse om, hvor hårdt Brøndby skal straffes.

- Disciplinærdvalget og DBU Turnering vil i den kommende uge til at indhente udtalelser fra begge klubber og politiet samt givetvis tv-optagelser og optagelser fra sikkerhedskameraerne på stadion. Den efterfølgende uge vil blive brugt på sagsfremstilling, hvorefter udvalget gives en uge til dets sagsbehandling, som dermed forventes afsluttet om tre uger, skriver DBU videre.

Disciplinærsagen vil dog også omfatte en undersøgelse af FC Københavns ansvar for klubbens tilskueres opførsel på deres separate udebaneafsnit.

DBU oplyser videre, at man vil kunne sanktionere indenfor de angivne rammer i DBUs Love paragraf 30.1.

Her lyder et udsnit af paragrafferne således:

- Idømmelse af bøder og fratagelse af fortjeneste på kampe

- Fratagelse af retten til at blive tildelt et sektioneret tilskuereafsnit i en eller flere udekampe.

- Fradømmelse og tilkendelse af point samt ansættelse af målscore. Dømmes en kamp tabt for et hold, fastsættes målscoren, og eventuelle turneringspoint tildeles det andet hold. I særlige tilfælde kan den disciplinære myndighed dog undlade at tildele turneringspoint til det andet hold.

- Fastsættelse af en ny kamp (omkamp), genoptagelse og færdiggørelse af en afbrudt kamp, eller fastsættelse af kampresultatet, hvis en kamp er blevet afbrudt og det besluttes ikke at genoptage og færdiggøre kampen.

- Disciplinær nedrykning af hold.

DBU ønsker ifølge sin hjemmeside ikke at udtale sig yderligere i sagen, før der er truffet en afgørelse i sagen mod Brøndby.

Læs også: