Ajax Amsterdam sendte en dansk trio på banen fra kampens begyndelse i den svære udekamp mod FC Barcelona, men Lucas Andersen, Niki Zimling og Lasse Schöne kunne hverken gøre fra eller til i et 1-3-nederlag, der ikke fortalte hele sandheden om en kamp, hvor Barcelona var i total dominans.

FC Barcelona indledte kampen med et overvældende pres, der gav hollænderne problemer fra første minut. Trioen Lionel Messi, Iniesta og Neymar var en karrusel af bevægelse og afleveringer foran Ajax' straffesparksfelt, og gæsterne formåede kun at holde stand i syv minutter.

Nok en omgang Barcelona små-spil endte med højre backen Van Rhijn blev isoleret med Neymar, men allerede før brasilianeren modtog bolden afslørede han med et vrid i kroppen, at det ville blive en omgående afslutning. Og ganske rigtigt huggede Neymar bolden over i det fjerneste hjørne, og herefter sank Ajax uden at efterlade sig spor i overfladen.

Den tunge dominans fortsatte, og efter 24 minutter var den gal igen for gæsterne. Niki Zimling satsede med en aflevering frem i banen, der blev opsnappet og på den efterfølgende kontra scorede Lionel Messi.

Danskerholdet var tydeligt rystede og havde rigeligt at gøre med at holde Barcelona fra yderligere mål i første halvleg. Først fem minutter før pausen kom den første afslutning fra Ajax - et afrettet skud var tæt på at snyde Marc-André ter Stegen i Barcelonas mål.

Barcelona indledte ligeledes anden halvleg med at sætte fingeren på brystet af Ajax og trykke hollænderne tilbage mod egen zone i en tydelig jagt på det 3-0 mål, der definitivt ville lukke kampen.

Der var tiltag og afslutninger, men indsatsen blev noget mere halvhjertet efterhånden, som halvlegen skred frem. Barcelona havde tydeligvis weekendens kommende storkamp og møde med Real Madrid i tankerne og skiftede blandt andre kampens bedste spillere i skikkelser af Lionel Messi, Neymar og Iniesta ud.

Det gav mere plads til Ajax Amsterdam, og hollænderne kom til muligheder både i det etablerede spil og på omstillingerne, men træfsikkerheden lod en del tilbage at ønske.

Niki Zimling blev skiftet ud i anden halvleg efter en svær dag på jobbet, mens Lucas Andersen var bedste dansker på banen. Den lange offensiv-spiller forsøgte sig med flere optimistiske raids, men der skal trods alt en ekstraordinær individuel præstation til for at vælte Barcelona egenhændigt.

Højst overraskende bragte Ajax' El Ghazi spæning tilbage i opgøret med sit mål få minutter igen, men i overtiden slog værternes Sandro Ramirez en streg under Barca-sejren.