KØB PLUS!

Danske dommere halter efter naboerne

Toppen af dommerranglisten hos UEFA er i Skandinavien endnu en gang domineret af Sverige og Norge.

Dommerniveauet i Danmark er dårligere end de skandinaviske naboer fra Norge og Sverige - målt på UEFAs nye liste over internationale dommere.

Nok har Danmark fået endnu et medlem i form af Mads-Kristoffer Kristoffersen og er oppe på syv i alt, men cremen af cremen, som får de største opgaver, tilhører svenskerne og nordmændene.

Sverige har også syv internationale dommere i foråret 2013, mens Norge må nøjes med seks, men begge nationer har en mand repræsenteret i den ypperste kategori, Elite. Danmarks øverst placerede dommer er igen Peter Rasmussen, der ligesom i efteråret 2012 er at finde i kategorien Elite Development. Her har Norge også en mand.

- Dommerstandarden er stadig høj i Danmark, men problemet er, at det bliver sværere og sværere at komme frem internationalt på grund af de høje krav. Danmark råber op om, at vi har den stærkeste liga i Skandinavien, men de svenske FIFA-dommere er altså professionelle. Det er deres job at være fodbolddommer, siger Peter Rasmussen.

I kategorien First, der kommer efter Elite Development, kan svenskerne prale af hele tre dommere, mens Norge har en person med og Danmark nul.

Det kommer der så til gengæld i kategorien Second, hvor Danmark til forskel fra det forgangne efterårs tre dommere nu kun har to mænd i Kenn Hansen og Jakob Kehlet. Der har Norge en mand, mens Sverige har to.

Lars Christoffersen er dommeren, der er gledet ned i kategorien Third, hvor Danmark er nordisk topscorer med fire mænd mod Norges tre og Sveriges en.

De danske dommere i kategorien Third er ud over Lars Christoffersen, Michael Johansen, Michael Tykgaard og førnævnte nyeste dreng i klassen, Mads-kristoffer Kristoffersen.

Læs også: