KØB PLUS!

CV: Udokumenteret kritik, Olsen

Superliga-trænere afviser Morten Olsens kritik af Superligaen

Det kan godt være, at Morten Olsen er dansk landstræner. Men han har ikke nødvendigvis ret, når det gælder analysen af dansk klubfodbold.

Sådan kan man tolke reaktionerne fra to af Superligaens førende chefer på baggrund af Morten Olsens kritik af præstationerne i Superligaen. Landstræneren siger til sporten.dk, at niveauet i forårssæsonen har været svingende, og at bundniveauet har været for lavt. Et synspunkt, som sportsdirektør og cheftræner i FC København Carsten V. Jensen ikke giver meget for.

- Hvor er fakta? Jeg synes, der bliver spillet fin fodbold. At man baseret på otte kampe i foråret synes, at bundniveauet ikke har været godt nok, synes jeg er udokumenteret. Jeg synes ikke, det er anderledes, end det altid har været, siger Carsten V. Jensen.

Han bakkes op af sin kollega i kriseramte OB, cheftræner og sportsdirektør Poul Hansen.

- Jeg synes, det er lidt farligt at konkludere på så relativt få kampe. Det, synes jeg ikke, er helt okay, siger han og kommer med et bud på de til tider rodede Superliga-kampe.

- Superligaen er blevet hårdere og mere udlignet, hvilket gør det sværere at kreere chancer. Holdene er kommet op i et helt andet tempo end tidligere, og nogle gange er der international intensitet i kampene. Og så er Superligaen en fysisk liga, hvilket kan gå ud over det tekniske og chanceskabende niveau, vurderer Poul Hansen.

Qua sin bobæl i Belgien har Morten Olsen et stærkt kendskab til landets bedste liga, mens han også følger med i hollandsk og schweizisk fodbold. Han mener, at klubberne i netop disse ligaer – efter et par gode danske år – har overhalet de danske.

Men det kan man ikke konkludere på baggrund af foråret i Superligaen, mener Carsten V. Jensen.

- Hvis man skal diskutere liganiveau, må man kigge på tendenser. Hvis man kigger på dansk fodbold over de sidste fem til 10 år, så er der ingen tvivl om, at udviklingen har været rigtig flot. Så kan det godt være, at der lige nu er en lille tilbagegang – også europæisk – men det er naturligt. Man bliver nødt til at tage fat i noget, der kan dokumenteres. Ellers bliver det bare postulater, siger Carsten V. Jensen og tilføjer:

- Man kan ikke bare tage et forår. Det, synes jeg ikke, er særligt seriøst. Der skal argumenteres bedre.

Læs også: