KØB PLUS!

CV erkender: Jeg har fejlet

FC Københavns træner og sportsdirektør påtager sig det fulde ansvar for, at guldet glippede.

Sådan sagde Carsten V. Jensen, da han blev bedt om at forholde sig til, at FCK endte med at smide Danmarksmesterskabet i sæsonens sidste runder.

- Jeg er fattet, for det er ikke i dag, vi smider noget væk. Vi havde vel egentlig frygtet lidt, at vi skulle stå i den situation, for efter i søndags gik det jo lidt den vej, sagde han til TV3+.

Ifølge Carsten V. Jensen blev det nederlaget til de nykronede Danmarksmestre fra FC Nordsjælland, der trak tænderne ud af 'løverne'.

- Der, hvor vi bøjer af, er efter Nordsjælland-kampen. Vi tog til FC Nordsjælland for at sætte tingene på plads og leverer vel en præstation, som egentlig berettigede os til minimum et point og måske tre. Det sker ikke, og den situation, der opstår bagefter, er vi som gruppe og hold ikke modne nok til at håndtere, sagde han og fortsatte:

- Hvis det skulle være et tidspunkt, hvor en ny gruppe skal slå til, er det, når tingene spidser til. Et hold som havde været sat sammen og spillet sammen over flere år, tror jeg ikke havde bøjet af på samme måde. Vi står med 66 point, hvilket i otte ud af ti sæsonener ville være nok til et mesterskab. Men i år krævede det noget mere.

Carsten V. Jensen mente ikke, at hans dobbeltrolle som kombineret cheftræner og sportsdirektør havde været en afgørende fejl i jagten på guldet. Alligevel påtog han sig det fulde ansvar for at guldet glippede:

- Jeg har fejlet, fordi jeg i sidste ende står med ansvaret. Den beslutning, der blev taget dengang omkring Roland Nilsson, havde ikke noget at gøre med pointhøsten. Vi følte ikke, at vi var på rette vej og ikke havde en fælles retning på tingene. Så den beslutning holder jeg fast, slog han fast.

Superliga-status 2011/12

Sådan gik det på sidste spillledag i Superligaen 2011/12:

FC Nordsjælland vandt 3-0 hjemme over AC Horsens, vinder guld og kommer i Champions League

FC København vandt 2-1 hjemme over Silkeborg, vinder sølv og skal spille kvalifikation til Champions League

FC Midtjylland vandt 2-0 ude over AGF og vinder bronze. Begge hold skal spille Europa League sammen med AC Horsens, der tabte pokalfinalen til FCK. AC Horsens blev nummer fire i Superligaen, mens AGF blev nummer fem.

Sønderjyske blev nummer seks efter en sejr på 5-0 hjemme over AaB. Nr. 1-6 får 17 hjemmekampe til næste sæson, mens nummer 7-10 får 16 ligesom de to oprykkere.

Lyngby og HB Køge rykker ned fra Superligaen. Lyngby sluttede af med at vinde 1-0 hjemme over Brøndby, der blev nummer ni i Superligaen, mens OB blev nummer ti efter 1-1 ude mod HB Køge.

Esbjerg er allerede rykket op som vinder af 1. division, mens det endnu ikke vides, hvem den anden oprykker bliver.

Læs også: