KØB PLUS!

Christian Poulsen på vej hjem til FCK?

Efter et årti i udlandet , overvejer Christian Poulsen at vende hjem til Danmark til sommer. FC København lurer i kulissen.

De næste måneder står i overvejelsernes tegn hos Christian Poulsen og familien. Skal eventyret i udlandet fortsætte – eller er det blevet tid til at pakke bilen og vende hjem til Danmark, Superligaen og FC København?

- Der er tre scenarier til sommer. Jeg kan blive i Evian, der kan ske noget uventet, eller jeg kan vende hjem til Danmark.

Christian Poulsen kridter banen op inden en sommer, hvor han kan vælge frit på alle hylder. Efter ti år i udlandet overvejer den mest succesfulde og berejste danske spiller de seneste år seriøst at droppe udlandet og vende hjem til Superligaen.

Og her står FC København parat med åbne arme. De danske mestre åbner døren til Parken på gab for den fortabte søn.

Og ’løverne’ har lokkemaden parat – et kommende Champions League-eventyr, en nøglerolle hos et sultent mandskab og et ledigt anførerbind kan blive svært at sige nej til for landsholdsspilleren, der fortsat har stærke bånd til klubben, som han forlod i 2002.

- Jeg har gode minder om min tid i FC København, og jeg har også været i klubben mange gange, siden jeg tog af sted. Jeg føler, FCK er min klub i Superligaen, men på den anden side kan jeg ikke afvise andre ting, fastslår Poulsen over for BT.

Midtbanespilleren spiller i dag i danskerklubben Evian, men om bare to en halv måned udløber hans kontrakt med de franske kometer.

Han kan derfor allerede nu underskrive en aftale, med hvem han lyster – og endda ganske gratis. Engang trak de sportslige ambitioner og udfordringer landsholdsspilleren i retning af Europas storklubber, men i dag har prioriteterne ændret sig.

- Det er som familie, vi skal gøre op, hvad vi vil, og hvad vi føler for. Nu har vi været ude i 10 år, hvor min kone udelukkende har været husmor og fodboldkone. Imens har hendes veninder taget en uddannelse, og derfor er det klart, at der er nogle andre ting, der trækker nu, siger Christian Poulsen.

Den 32-årige midtbaneprofil, der tidligere har optrådt for så prominente klubber som Schalke 04, Sevilla, Juventus og Liverpool, understreger, at han er positivt indstillet over for Evian, der for alt i verden ønsker at forlænge med sin danske nøglespiller.

Men Danmark trækker også i familien Poulsen, hvorfor en forlængelse i Frankrig eller en enkeltbillet til København er de mest sandsynlige sommerscenarier.

- Vi har været ude i rigtig mange år, og nu skal vi beslutte, om vi skal hjem. Hvis det ender med at blive vores beslutning, tager vi hjem for endegyldigt at blive, slutter Poulsen.

Den beslutning, som ligner den sidste af sin slags i en glorværdig karriere, følges uden tvivl med stor spænding fra ledelsesgange i både de franske alper og kontortårne på Østerbro.

Læs også: