KØB PLUS!

Carsten V.: Det er min skyld

FCK-træner Carsten V. Jensen: - Alle har et ansvar for det her, men jeg har klart det største.

FCK-stjernen Dame N’ Doye luskede ud af MCH Arena med store høretelefoner og ingen lyst til at stoppe op for hverken journalister eller autografjægere.

Andre holdkammerater nåede dårligt nok at være inde under bruseren, før de sad i FCK-bussen. Men chefen for det hele, Carsten V. Jensen, gemte sig ikke. Han kendte spørgsmålene på forhånd. Vidste at skudsalverne var klar. At journalister, FCK-fans og neutrale fodboldfolk stiller sig selv spørgsmålet, hvordan FCK har formået at smide et komfortabelt pointforspring på 13 point over bord og nu må se FC Nordsjælland med matchbold i sidste spillerunde.

- Det er ikke en sjov situation. Det er ikke tilfredsstillende. Men ikke desto mindre er det virkeligheden. Vi havde serveretten på vores hænder før kampen mod Midtjylland, og nu er den sendt over til Nordsjælland. Det er det eneste, vi kan forholde os til, og så må vi ligesom gøres vores arbejde færdigt mod Silkeborg og håbe, at Horsens hjælper os, sagde Carsten V. Jensen efter 0-1 nederlaget til et FCM-hold der i tanke og handling i store perioder var FCK overlegne. 

Cheftræneren og sportsdirektøren i en og samme person forsøger ikke at skubbe skylden videre. Han tager skylden og ansvaret.

- Alle har et ansvar for det her, men jeg har klart det største. Jeg har ikke noget imod at pege indad, når man skal placere skylden for, at vi er havnet her. Nu vil jeg så personligt vente med at evaluere sæsonen og min præstation til sæsonen endelig er afgjort. Men jeg ved godt, at når man ser det udefra, så er det en skuffelse. Jeg har måske flere nuancer med i evalueringen,« forklarede Carsten V. Jensen. 

Hans rolle i dobbeltjobbet blev klart bakket op af Parkens administrerende direktør Anders Hørsholt trods et skuffende forår målt på pointhøst og afslutningen, hvor FCK kun har hentet to point i de sidste fire kampe.

- Det træner set-up vi har nu, er vi meget tilfredse med. Det har ingen effekt af, hvad der sker på onsdag, sagde Hørsholt.

På den udmelding havde Carsten V. Jensen overskud til lidt sjov.

- Det skal vi jo sige i vores verden.

For FCK kan det også få grufulde konsekvenser, hvis klubben ikke kvalificerer sig til Champions League-gruppespillet. I klubbens regnskab for 2012 har man indregnet et dansk mesterskab og en forventet Champions League-deltagelse på over 100 mio. kr. Så det er et dyrt mesterskab for FCK at tabe, hvis det hele flasker sig for FCN.

- Det kan vi ikke rende rundt og forholde os til. Vi kender konvekvenserne, men jeg kan jo ikke rende rundt med en pengesæk og forklare, hvad det handler om. Vi er nødt til at fokusere på fodbolden, sagde Carsten V. Jensen.

Læs også: