KØB PLUS!

Brøndby Supporter Trust kræver ærlighed

Brøndby Supporters Trust understreger forud for ny emission, at der skal trækkes en streg i sandet i forhold til fortidens mangelfulde kommunikation i klubben.

Det er alvorens og regnskabets time, lyder det fra den gruppe fans, der er samlet i Brøndby Supporters Trust (BST). En fan- og aktionær-forening, der arbejder på at opnå indflydelse og delvist ejerskab af klubben via salg af fan-aktier.

I dag offentliggør BST så et udspil til, hvordan Brøndby kommer videre fra klubbens nuværende trængte situation. De blå-gule ligger til nedrykning i Superligaen, og økonomien er så beklemt som en velnæret gås, der skæver nervøst til huggeblokken i disse december-dage.

Brøndby har bebudet en aktie-emission i 2013 og et opgør med klubbens særlige aktiestruktur med opdeling i A- og B-aktier. Det er altafgørende, at den plan overholdes med respekt og frostklar dialog, hvis ikke kun klubbens eksistens, men også den særlige ånd skal sikres, mener BST.

- Den kommende emission er på kort sigt helt afgørende for klubbens økonomiske overlevelse og mulighed for sportslig genrejsning, men det er samtidig også en mulighed for at skabe en ny epoke i klubbens historie, lyder det i oplægget fra BST, som sporten.dk har fået lov at smugkigge. I opgøret med aktiestrukturen øjner BST en mulighed for igen at gøre Brøndby IF til en foregangsklub i både Danmark og Europa.

- Det handler først og fremmest om at trække en klar streg i sandet. Det er afgørende, at man slipper fri af fortiden, men hvis man griber emissionen rigtigt an, så ligger alle muligheder åbne. Vi skal bruge denne mulighed til at skabe et Brøndby, som sætter nye standarder for økonomisk bæredygtighed, udvikling af talenter og inkludering af fans, uddyber Sune Blom, formand for BST.

De seneste måneder har der været en livlig rygtestrøm med spekulationer om fremtidige ejerforhold i Brøndby. Udspillet fra BST er et ønske om at finde fokus i en tid, hvor Brøndby kæmper for livet.

- Det er vigtigt, at alle gør deres forventninger til hinanden klare. Derfor tager vi første skridt med dette udspil, hvor vi sætter ord på de udfordringer og muligheder, vi ser for klubben.

- Med Brøndbys historik kan jeg godt forstå, at der er brug for meget klare signaler. Fans og aktionærer er blevet skuffet rigeligt. Uforløste garantier og lukkethed skal helt ud. Første skridt må være en ærlig kommunikation angående emission 2013, og hvordan og af hvem klubben skal ledes i fremtiden, siger han.

- Grundlæggende er budskabet, at hvis emissionen gribes korrekt an, er det chancen for at spillere, fans og aktionærer igen sammen kan skabe en ny epoke for Brøndby IF.

Læs også: