Statsforvaltningen har afvist Brøndby Kommunes ønske om at købe Brøndby Gymnasium af Brøndby IF. Kommunen har besluttet at anke.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Brøndby IF må kigge i vejviseren efter en hjælpende håpnd og et tocifret millionbeløb fra Brøndby Kommune. 
 
 Kommunen får ikke lov at købe Brøndby Gymnasium, der ejes af den kriseramte fodboldklub . Statsforvaltningen har afvist købet, selv om de den 8. januar telefonisk sagde noget andet. Statsforvaltningen begrunder afvisningen sådan her:

- Sammenfattende er det statsforvaltningens opfattelse, at der ikke er oplyst kommunale formål med den påtænkte ejendomserhvervelse, der har en sådan klarhed og aktualitet, at det kan begrunde kommunens køb af ejendommen. Det vil derfor ikke være lovligt, at Brøndby Kommune køber den del af Brøndby Stadion, der udlejes til Brøndby Gymnasium.

Kommunen har valgt at anke Statsforvaltningens beslutning til Indenrigsministeriet.

- Den begrundelse undrer mig meget, da det jo netop er vores intention at bruge lokalerne til kommunale aktiviteter – blandt andet som klubhus til vores voksende amatørafdeling. En løsning, der i øvrigt er meget billigere for kommunen, end hvis vi skal ud og bygge ny, siger borgmester Ib Terp i en pressemeddelelse.

- Det kan da godt være, at det ser ud som kommunal støtte til en trængt fodboldklub – men i virkeligheden er der tale om en såkaldt ”win-win-situation”, fordi begge parter reelt vinder på aftalen. Vi får tiltrængt plads til vores mange unge idrætsudøvere, og BIF A/S får en tiltrængt økonomisk saltvandsindsprøjtning.

I første omgang ønsker kommunen at få oplyst, om det er lovligt for en offentlig myndighed at træffe en mundtlig afgørelse med positivt/ begunstigende indhold, som en Kommunalbestyrelse herefter agerer i tillid til – for efterfølgende at ændre holdning, når samme offentlige myndighed bliver bedt om at bekræfte dette skriftligt. I anden omgang ønsker de dommen omstødt.Afgørelsen efterlader Brøndby IF  - og ikke mindst kreditoren Nordea - uden de formentlig 10 til 20 millioner kroner, som lokalerne på Brøndby Stadion kunne have indbragt.