Trods alvorlig nedrykningsfare er det ikke urealistisk for Brøndby at score et trecifret millionbeløb i løbet af de kommende måneder.

Reddet i første omgang, men stadig i fare. Både i økonomisk henseende og i Superliga-tabellen. Selv om Brøndby mandag kravlede op i redningsbåden, er der fortsat lang vej til fast grund under fødderne.

Fastlandet er i Brøndbys tilfælde lig med en aktieemission. En emission, der er planlagt til gennemførelse i enten april eller maj måned. Klubben satser på at kapitaludvidelsen, der samtidig udvisker forskellen mellem de hidtidige A- og B-aktier, indbringer mellem 75 og 150 millioner kroner. Men er det virkelig realistisk, at en dansk klub, der flirter med nedrykning og sikkert også vil gøre det om et par måneder, kan hive et så højt millionbeløb hjem på en aktieemission? Ja, siger fodboldøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte.

- 75 til 150 millioner er ikke noget vanvittigt beløb. Ja, de 150 millioner er måske for meget at håbe på, men jeg tror nok, Brøndby skal nå mindstemålet - og måske også mere til, siger Jørgensen til sporten.dk.

Brøndby har købt sig tid indtil emissionen ved at sælge privathospitalet Gildhøj Centret for 25 millioner, låne penge hos Benny Winther og Thomas Rasmussen, samtidig med at flere kreditorer velvilligt har givet henstand. Det har givet en forbedret likviditet på 32 millioner kroner. Skal Brøndbys liv endelig reddes, er aktieemissionen imidlertid det altafgørende redskab, og skal man tro Jesper Jørgensen, står investorerne allerede klar i kulissen. Det gør de, selv om de risikerer at købe store aktieandele i en klub, der efter sommerferien meget vel kan være at finde i 1.division.

- Der er helt sikkert nogle investorer, som allerede har garanteret en stor del af den her emission. I den sammenhæng betyder nedrykning ikke så forfærdelig meget. Nedrykning er selvfølgelig en risiko, men den tror jeg, de her investorer er klar på at tage, siger Jørgensen, inden han karakteriserer de mennesker, der netop nu er i færd med at famle efter tegnedrengen i baglommen

- Jeg tror helt bestemt, at dem der kommer ind nu, er en samlet gruppe investorer med indgående kendskab til klubben , fortsætter fodboldøkonomen.

Den hellige gral er dog ikke velforvaret. Ikke endnu. Ledelsen I Brøndby skal i løbet af de kommende måneder stramme gevaldigt op den slingrekurs, der har kendetegnet Brøndby igennem lang tid efterhånden. En inkompetent ledelse er nemlig det isbjerg, der kan punktere redningsbåden, og sende Brøndby tilbage på bunden af havet.

- Selvfølgelig er der risici i det her. Det er ikke slut, og der er meget der skal gøres. Både sportsligt og ledelsesmæssigt. Men det ser bedre ud, end det har gjort længe, slutter Jesper Jørgensen.