Eksperter råder ledelsen i Brøndby til at få forhandlet redningsplan færdig hurtigst muligt for at undgå det værste scenarie

Brøndby IF's topledelse har mistet selvforståelsen af, hvad man kan tillade sig at takke nej til, når ens klub økonomisk og sportsligt er på afgrundens rand, mener flere eksperter.

Sporten.dk kunne torsdag berette, at de ellers så lovende forhandlinger mellem den tidligere direktør Frank Buch-Andersen og Brøndby IF er gået i hårdknude og endda er helt truet af at bryde sammen.

- Jeg synes, at det ser meget vanskeligt ud for dem lige nu. Den oplagte løsning vil være at finde nogle af de her erhvervsmænd, der er glade for Brøndby. Hvis de ikke er der, har jeg faktisk meget svært ved at se, hvad Brøndby skal gøre, siger aktieanalytiker og chefredaktør på Aktieugebrevet Morten W. Langer.

Af frygt for at blive frosset ude af Brøndby IF har folk i klubbens inderkreds haft ry for i årevis at afvise investorer. Men det kan de ikke længere tillade sig, hvis de ønsker klubben det bedste, mener Kenneth Cortsen, forsker i sportsbranding og -økonomi ved Aarhus Handelshøjskole:

- Der vil være nogle, der tænker, at den dialog, man skulle gå i for at investere i Brøndby, er for svær, fordi magtindflydelsen og magtstrukturen har været, som den er. Den nuværende sportslige krise er også et stort minus for ledelsen. For det er de færreste, der vil investere i en klub i krise, hvis ikke de får noget at skulle have sagt, siger han.

Og med den nuværende sportslige krise i mente, så har klubben udspillet sit sidste trumfkort ved forhandlingsbordet.

- Investorerne vil selvfølgelig se på, om de kan få nogle penge ud af det her. En eventuel investor eller køber ved jo godt, at Brøndby er presset ud i tovene, og det vil man selvfølgelig bruge i en forhandlingssituation.Brøndby IF har intet at forhandle med, siger Morten W.Langer.

Hvis medlemmerne af den nuværende ledelse ville have haft mere at sige, skulle salget være sket, da klubben sportsligt var bedre kørende.

- Problemet er, at de har kørt den helt ud nu. Helt ud mod afgrunden, og jo længere de er kommet ud mod afgrunden, jo færre muligheder har de, siger Morten W. Langer.

Den helt store akilleshæl er, at det er de selvsamme folk, der har drevet klubben helt ud i tovene, der ikke ønsker at give slip på deres hjertebarn.

- Jeg kan ikke forstå, at de ikke hurtigst muligt får ophævet de to aktieklasser. Det vil i sig selv løfte aktiekursen markant. Jeg er sikker på, at ingen gider at smide penge i Brøndby, hvis ikke aktieklasserne ophæves, siger Morten W. Langer.

Klubben har i mange år haft to aktieklasser, der ikke gør det muligt for en enkelt person at overtage den fulde aktiemajoritet.

- I Brøndby har man ingen realistisk selvforståelse. Selve brandet er stadig genkendeligt, men forretningsbetingelserne og mulighederne for at forhandle er pt. trykket i bund i forhold til, hvordan situationen har været år tilbage, siger Kenneth Cortsen.