KØB PLUS!

Brøndby i desperat kamp mod tiden

Tiden arbejder ikke for Brøndby, der stadig mangler en redningsplan. Torsdag smuttede trioen af rigmænd bag en del af klubbens økonomiske løsning.

Det blev heller ikke torsdag, Brøndbys store plan blev fremlagt, og med én hverdag til juleaften er det nu mere end tvivlsomt, om klubben når at komme til enighed om, hvad der skal ske for at sikre overlevelse inden for det tidsrum, næstformand Benny Winther havde sat sig som mål, nemlig juleaften.

Det efterfølgende spørgsmål er, om Brøndby når at få noget på plads, inden klubben skal udbetale spillerlønninger på næste fredag.

Til at begynde med stod det ellers klart, at det ikke bare var telemarketingsfolkene Thomas Rasmussen, Casper Hvidbjerg og Allan Kamper, der var en del af planen, men at også nogle af de største sponsorer var parate til at deltage i støtteaktionen.

Ifølge sporten.dks oplysninger har Brøndbys direktør Tommy Håkansson holdt møder med en række af klubbens faste sponsorer om en plan, der skal sørge for, at klubben ikke bare får råd til decemberlønnen og overlever i de kommende måneder, men som også skal bidrage til at få ro på lang sigt.

Torsdag mødtes flere af de sponsorer, der er forenet i sponsornetværket SNIBS, en klub for de særligt indviede i Brøndby, hos Danske Bank i Glostrup for at tale om mulighederne for at hjælpe.

I netværket er blandt andre Danske Bank, revisionsselskabet PWC, Apollo og Friis Rengøring, og selvom hverken PWC eller Apollo lige nu er klar til at hjælpe, håber direktøren i Friis Rengøring, at flere sponsorer er parate.

- Vi er nogle sponsorer, der er interesserede i at hjælpe, og som er klar til at stykke noget sammen, men jeg har ikke de store kommentarer. Jeg håber, at så mange som muligt bakker op, for vi vil gerne støtte klubben, og selv har jeg et stort hjerte for Brøndby, siger direktør i en af Brøndbys største sponsorer, Søren Friis, fra Friis Rengøring og Vinduespolering A/S.

Direktør Tommy Håkansson arbejdede på to platforme. Den ene handlede om rigmanden Thomas Rasmussen og hans forretningspartnere Casper Hvidbjerg og Allan Kamper, der var parate til at gå ind i flere playersponsorater end det allerede eksisterende i form af Simon Makienok, som de ejede en procentdel af omkring et eventuelt videresalg. Det ville sandsynligvis være en mulighed for at sikre likvider til lønninger og andre udeståender på den korte bane.

Så sprang bomben torsdag aften via en pressemeddelelse fra Rasmussen, Hvidbjerg og Kamper, hvor de oplyste, at de droppede deres mulige investering i Brøndby:

- Det er med beklagelse at måtte meddele, at vi trækker os som mulige investorer i Brøndby IF, men vi ønsker ikke at stå model til den hetz, som pressen udviser. Der vil derfor ikke blive investeret i yderligere spillere i Brøndby eller nogen anden klub i DK, og vi vil derfor ikke indgå i en redningsplan for Brøndby.

Trioen fulgte op med at fastslå, at det playersponsorat, man havde indgået omkring angriberen Simon Makienok, hurtigst muligt ville blive afviklet.

Nu står Brøndby-direktør Tommy Håkansson tilbage med kun én platform, hvor han på den lange bane arbejder på en større aktieemission, der kan involvere sponsorer som Friis Rengøring og Vinduespolering, der også er parate til alternative, men ikke nærmere specificerede løsninger.

Desuden forlyder det, at Benny Winther står i spidsen for forhandlingerne med en helt tredje partner.

Spørgsmålet er blot, om folkene i Brøndby når at få samlet det hele i en pakke, der kan åbnes inden nytår. Juleaften bliver det næppe.