KØB PLUS!

Brøndby får advarsel for snebolde

Både Brøndby og Sønderjyske får en advarsel for episoden, hvor nogle af Brøndbys fans kastede med snebolde.

Da Sønderjyske tog imod Brøndby i starten af december blev kampen skæmmet af, at nogle af Brøndbys medrejsende fans undervejs kastede snebolde ind på banen, da den daværende Sønderjyske-spiller Conor O'Brien skulle tage straffespark mod de blå-gule - og også mod Sønderjyskes målmand, Kenneth Stenild.

Det kom der efterfølgende sønderjyske klager over, men Brøndbys fans gjorde samtidig opmærksom på, at Sønderjyske ikke havde ryddet tribune-afsnittet ordentligt for det hvide pulver, og at det derfor var glat og farligt at stå på.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har afgjort sagen ved at give både Brøndby og Sønderjyske en advarsel for episoden.

- .Det er første gang, vi har haft en sag omkring kast med snebolde, og derfor er det endt med, at Brøndby får en advarsel for det forhold, siger sekretær for DBU Turneringer, Henrik Andersen, til TIPS-bladets hjemmeside.

Brøndby slipper altså for sanktioner i første omgang, men i gentagelses-tilfælde kan det komme på tale, siger han.

Sønderjyske får også en advarsel:

-  Tilsvarende får Sønderjyske en advarsel for ikke at have gjort stadion retmæssigt parat til afvikling af en fodboldkamp, da der ikke var ryddet godt nok for sne, siger Henrik Andersen.

Selve fodboldkampen sluttede 2-2.

I udekampen forinden mod FC Nordsjælland havde Brøndbys fans også kastet med snebolde, men det får klubben også kun en advarsel for, da den kamp blev behandlet samtidig med Sønderjyske-kampen.

Her får Brøndby dog en bøde på 25.000 kr., fordi nogle fans brændte fyrværkeri af.  

Læs også: