KØB PLUS!

Borgmester sagde nej til Brøndby

Brøndby Kommune kan ikke hjælpe Superliga-klubben.

Tiden sig nærmer for Brøndby. Det akutte behov for kapital for at forhindre konkurs har fået klubben til at forhandle med diverse investorer som Frank Buch-Andersen og rigmanden Thomas Rasmussen, men indtil videre uden held.

Ifølge sporten.dk's oplysninger har ledelsen i Brøndby også forsøgt at henvende sig til Brøndby Kommune for at få økonomisk hjælp til den nødlidende klub. Disse oplysninger bekræfter Brøndbys borgmester Ib Terp, der mod sin vilje har måttet afvise at hjælpe klubben.

- Det har ikke været drøftet politisk, men jeg har overvejet det. Klubben har spurgt, om vi har nogen muligheder for at hjælpe, men det har vi desværre ikke kunnet, siger Ib Terp til sporten.dk

Har Brøndby konkret spurgt, om I kunne hjælpe økonomisk?

- Klubben har spurgt, ja, det har været uofficielt, der er ikke rettet officiel henvendelse. Jeg taler jo med Brøndby-folkene, og de har spurgt om, vi havde nogen muligheder for at hjælpe, og det har jeg måttet afslå, siger borgmesteren.

Det er forbudt for landets kommuner at støtte sportsklubber, der reelt set er drevet som erhvervsvirksomheder, som børsnoterede Brøndby er.

Derfor har Ib Terp da heller ikke bragt anmodningen fra Brøndby op på politisk niveau.

- Det kan godt være, at vi har overvejet det, men det kan bare ikke lade sig gøre, for som kommune må vi ikke støtte en privat virksomhed. Det vil ikke kunne lade sig gøre, med mindre klubben havde noget at sælge, som vi som kommune med fordel kunne købe, men det har ikke været tilfældet, siger Ib Terp.

- Jeg vil helst ikke ind på, hvad samtalerne konkret er gået på. Jeg vil bare sige, at det ikke har været muligt. Der er også nogen, der måske ville have syntes, at det ville være en forkert ting at gøre af os, men det har altså ikke været overvejet politisk, fordi det netop ikke har været en mulighed.

Kommuner må gerne sponsorere klubber op til et vist beløb, og det gør Brøndby Kommune da også. Den støtter med 140.000 kr. årligt og får til gengæld billetter, der bliver givet til børn, pensionister og medarbejdere.

Ib Terp erkender, at en BIF-konkurs ville være tragisk for hele kommunen.

- Det er jo en tragisk situation, det er kedeligt for kommunen også, og for alle os der er BIF-fans. Det er jo ikke, fordi det ville stoppe med at være en attraktiv kommune, men der vil da være et aspekt, vi og mange andre vil savne, også mange der ikke er fodboldfans, siger han.

Står det til BIF, kommer det dog ikke så vidt.

Ifølge sporten.dk's oplysninger blev der fredag forhandlet med investorer, og ifølge kilder i klubben skred "forhandlingerne positivt frem".

Der skulle angiveligt komme en pressemeddelelse fra klubben om forhandlingerne i næste uge.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Brøndby.

Læs også: