KØB PLUS!

Bjur til angreb på 18-årig eks-spiller

Brøndbys sportschef Ole Bjur svarer konsekvent tilbage på de 'påstande', som han mener, at det tidligere Brøndby-talent kommer med i BT og på sporten.dk.

BT og sporten.dk's interview med Patrick Olsen, der kan læses her, er et svar på den kritik, som næstformand Benny Winther kom med som følge af Olsens valg af italienske Inter frem for Brøndby som kommende klub. I interview med den nu tidligere Brøndby-spillere kom også andre punkter frem, og dem har Brøndbys sportschef Ole Bjur kommenteret udførligt på klubbens egen hjemmeside.

Sportschefen betvivler bl.a. om Patrick Olsen er en 'ægte Brøndby-spiller' og skriver, at han håber, at den unge spiller 'bliver i stand til at kigge indad'. Med andre et meget personligt angreb fra Bjurs side.

Normalt bringer vi kun uddrag af historier fra klubbernes hjemmesider, men da dette er Ole Bjurs detaljerede udlægning af forløbet omkring Patrick Olsen, vælger vi her at bringe hele hans svar på Olsens kritik.

'Ikke svaret på konkrete henvendelser fra andre klubber'
- Til det kan jeg sige, at den eneste konkrete henvendelse, vi har fået på Patrick indtil sommeren 12, hvor Inter kom på banen, var i sommeren 11 hvor der kom en forespørgsel fra Lille, som gerne ville leje ham og bruge ham på deres andethold. Ellers var der ingen konkrete henvendelser i den periode. Vi afslog henvendelsen fra Lille, da vi ikke mente det var det rigtige for Patrick, og da vi på det tidspunkt havde store planer for Patrick på førsteholdet.

'Falske løfter om førsteholdet'
- Patrick trænede fra starten af 2012 jævnligt med førsteholdet og debuterede allerede i maj 2012 som 18-årig som en del af den udviklingsplan, vi havde for ham. Så det er fuldstændig rigtigt, at der har været løfter til Patrick om førsteholdet, og det er løfter, som vi fuldt ud har levet op til.

'Degradering til U19-holdet'
- Det var en naturlig konsekvens, at Patrick gled tilbage i køen af udviklingsspillere, når der ikke var fremtidsperspektiver i ham i Brøndby IF. Patrick og hans familie meddelte helt klart under et møde i juni 2012, at de under ingen omstændigheder ville forlænge kontrakten med Brøndby - uanset hvor mange førsteholdskampe han ville få det sidste år af hans kontrakt.

- Det er vigtigt at understrege, at Patrick langt fra er en færdigudviklet Superligaspiller, men det ville vi meget gerne have gjort ham til i Brøndby, og udviklingen var sat i gang. Patrick og hans familie ønskede dog helt tydeligt ikke denne karrierevej.

'Konkrete tilbud besvares ikke'
- Jeg havde et personligt møde med en repræsentant fra Inter i juni 2012, hvor jeg gav ham et svar på det - alt for lave - tilbud, som han kom med. Det samme gjorde sig gældende med for lave tilbud fra to andre europæiske klubber. Da Inter så vendte tilbage i august med et forhøjet tilbud, gik vi i realitetsforhandlinger og endte også med at lave en god aftale til gavn for både Brøndby IF og Patrick. Så der er på ingen måde tale om, at vi ikke besvarer konkrete tilbud på vores spillere. Jeg kan således blankt afvise, at der på noget tidspunkt har været en henvendelse eller et konkret tilbud, som ikke er blevet taget alvorligt eller blevet besvaret.

'Spillerne kæmper ikke for den gule trøje'
- Jeg synes, det er meget alvorlige beskyldninger at komme med mod tidligere medspillere og kammerater. Efter min bedste overbevisning ligger det meget langt fra det, jeg forbinder med at være en ægte Brøndby-spiller.

'Talenter og Superligaspillere vil væk fra klubben'
- Det er meget langt fra det billede, vi oplever til hverdag. Tværtimod oplever vi spillere, som virkelig ønsker at gøre en forskel for klubben og hjælpe med, at vi kravler op i tabellen. Derudover kan jeg sige, at vi jo i løbet af det sidste halve år har forlænget kontrakter med flere af vores unge, meget lovende spillere som blandt andre Frederik Holst, René Joensen, Markus Bay og Mathias Andersen.

- I en klub som vores med så mange, store talenter på de forskellige ungdomshold er det uundgåeligt, at der opstår interesse fra udlandet, som kan resultere i et klubskifte. Det er nu en gang vilkårene for en dansk klub. Vi har ikke det samme økonomiske råderum som eksempelvis Chelsea, Bayern München eller Inter.

- Heldigvis har vi fortsat masser af store talenter, som sagtens kan se fornuften i at slå igennem i Brøndby først, før de søger mod udlandet. I vores Superligatrup har vi lige nu fire årgang 92 og to årgang 93, som alle er inde i en spændende udvikling og allerede har debuteret i Superligaen. Derudover har Frederik Holst og Riza Durmisi, som begge er U19-spillere (årgang 94, red.), også allerede fået debut.

- Det er vigtigt at slå fast, at vores talentafdeling fortsat er med helt i toppen af dansk ungdomsfodbold, hvilket blandt andet kommer til udtryk i form af gode resultater og mesterskaber til de enkelte hold samt mange udtagede spillere til de danske ungdomslandshold.

'Usikker udvikling i Brøndby'
- Der er selvfølgelig altid et element af usikkerhed, når man går fra ungdomsfodbold til seniorfodbold, og det er uanset hvor i verden, du spiller. I forhold til at udvikle dig som ung spiller i Brøndby, så lærer du tidligt at håndtere det pres, der er i en stor klub, og hvis du har troen, evnerne og viljen, så vil det klart gøre dig stærkere og hjælpe dig videre i karrieren. Det har vi set utallige eksempler på gennem tiden i Brøndby IF.

- Overordnet set vil jeg sige, at Patricks udtalelser tydeligt viser, at vi har at gøre med en ung spiller, der meget fokuserer på, hvordan omgivelser og medspillere kan bidrage til hans udvikling. Jeg håber, at Patrick også bliver i stand til at kigge indad og finder ud af, hvad han selv skal bidrage med for at forløse sit store talent

Læs også: