KØB PLUS!

BIF-spillere ikke bedt om lønnedgang

Spillerne er ikke blevet spurgt, om de var villige til at gå ned i løn. Klubben satser på at finde hele beløbet.

Brøndbys mest presserende udfordring er i disse dage at sikre, at klubben kan udbetale løn, når der er lønningsdag den 28. december. Likviditeten er så presset, at det hver måned det seneste års tid har været en kamp at finde penge til personalet, der ifølge den seneste halvårsrapport fra selskabet samlet skal have udbetalt 3,4 mio. kr.

I forbindelse med et interview i tipsbladet den 26. november blev bestyrelsesformand Sten Lerche spurgt, om det var et tema at bede spillerne gå ned i løn, hvortil han svarede: 'Det ved jeg sgu ikke.'

Det spørgsmål er stadig ubesvaret, for ifølge sporten.dk's kilder i spillertruppen er de ikke blevet spurgt, om de var villige til at afstå en del af deres løb.

Sporten.dk har været i kontakt med sportschef Ole Bjur, der ikke har nogen kommentarer til den slags:

- Det hører til i økonomiafdelingen, siger Ole Bjur.

Det træk har ellers været brugt i flere store klubber, der var presset til kanten. Så sent som i marts i år indvilligede spillerne i Glasgow Rangers i at gå 75 procent ned i løn, og fra den lille hjemlige andedam accepterede Thisted FC-spillerne i oktober måned en lønnedgang for at redde klubben. Og tilbage i 2002 valgte Silkeborgs spillere at gå 20 procent ned, da klubben dengang var trængt.

Det træk venter Brøndby altså endnu at tage i brug.