KØB PLUS!

BIF: Ingen restriktioner mod FCK

Rivalerne fra Brøndby og FCK er i dialog med politiet for at undgå tomme tribuner i de interne kampe.

Selv om der er godt fire måneder til næste derby mellem Brøndby og FCK på Brøndby Stadion, er der allerede nu godt gang i møderne omkring afviklingen af kampen.

På årets fjerde dag mødtes de to klubbers direktører, Anders Hørsholt og Tommy Sommer Håkansson, med Københavns Vestegns Politi og drøftede fremtidige opgør, efter det seneste i DBU Pokalen endte tumultarisk med baneinvasion og klammeri mellem fansene.

Og flere møder venter for at sikre freden.

- Vi holder løbende evalueringsmøder. Nogle gange er der brug for summemøder, og andre gange som i dag skal vi trække de store linjer op, og jeg synes, der altid har været en god dialog, siger politiinspektør Michael Kristiansen.

For klubberne er det yderst vigtigt at have tilliden fra ordensmagten, så fremtidige kampe kan afvikles uden restriktioner, efter blandt andet forrige kamp i Parken 18. august kun samlede 16.489 tilskuere, fordi udeholdets fans skulle særligt godkendes.

Sådanne forhold vil klubberne helst undgå i fremtiden, og derfor arbejdes der videre på dialogen for at sikre både fyldte stadioner og fredelige efterspil.

- Vi har helt klart alle sammen en intention om, at de her kampe skal køre videre i den ånd, de har været i de sidste gange, så vi fremadrettet kan have derbyer uden restriktioner, siger direktør i Brøndby, Tommy Sommer Håkansson.

Han kan dog endnu ikke være konkret om, hvad der er blevet talt om som mulige forholdsregler i fremtiden, men siger:

- Vi har haft et meget konstruktiv møde, og vi har et rigtig godt samarbejde med Glostrup Politi omkring afviklingen af de her kampe. Vi har aftalt, at vi i tæt samarbejde vil kigge på, hvordan vi fremadrettet vil sikre en bedre sikkerhed på Brøndby Stadion.

- Det har været en åben dialog om, hvilke muligheder der kunne være, så vi, også i tæt samarbejde med FCK, skal afvikle de kampe, der skal være i både Parken og på Brøndby Stadion, forklarer Håkansson.

Hvis ikke politiet i forvejen var fokuseret på de to klubbers kamp for at holde balladen nede til disse rivalopgør, vil de være det i allerhøjeste grad fremover.

- Der vil formentligt være et voldsomt fokus på sikkerheden, næste gang der er kamp mellem de to hold, så det skal bare være i orden, siger Michael Kristiansen.
 
Brøndby møder igen FCK i fjerdesidste spillerunde af Superligaen 5. maj.