Hvis Brøndby skal holdes i live frem til den kommende aktie-emission, kræver det 25 mio. kroner. Det fastslår Brøndbys administrende direktør Tommy Håkansson og bestyrelsesformand Sten Lerche.

Der var godt nok kun tale om en øvelse, da syv vogne med kampklædt politi i går kl. 12 rullede ind på parkeringspladsen foran Brøndby Stadion, men de blå blink gav nu en ganske effektiv kulisse og illustrerede til fulde, at Brøndby er inde i akutfasen.

Kort forinden var først spillerne og derefter administrationen blevet orienteret om, at selskabets ledelse havde forhandlet sig på plads med en investorkreds, der er klar til at redde klubben, hvis medarbejderne vil gå ned i løn. Ellers ikke.

Mens de administrative medarbejdere forlod direktionslokalerne på første sal, fik BT lov at komme indenfor til en uddybning af, hvordan lønbesparelsen skal være med til at sikre de 25 mio. kr., der skal opretholde Brøndby frem til aktieemissionen i foråret. Til stede var bestyrelsesformand Sten Lerche og direktør Tommy Håkansson.

- Medarbejderne skal melde tilbage på torsdag kl. 12. Tidshorisonten for forhandlingerne med Spillerforeningen er nogenlunde den samme. Lykkes de to ting, er betingelserne opfyldt for, at vi kan få henstand fra vores nuværende långivere og tilført yderligere kapital fra en investorkreds, så vi er sikret frem til emissionen i slutningen af marts eller begyndelsen af april, sagde Tommy Håkansson.

- Der er tale om en permanent nedgang på 10 procent og en nedgang på yderligere 15 procent (i alt 25 procent, red.) i januar, februar og marts. Vi har så lavet den aftale, at de får dele af nedgangen tilbage gennem en bonusordning til sommer afhængig af de sportslige resultater, uddybede Brøndbys direktør.

Altså afhængig af, om Brøndby overlever i Superligaen?

- Ja, lød det fra Håkansson, inden Sten Lerche tog over.

- Og så er der så yderligere en tilbagebetaling, eller bonus om du vil, på fem procent som en slags tak for lån af pengene i årets første tre måneder.

Men de 10 procents lønnedgang er permanent?

- Ja.

Hvilket beløb drejer det sig om?

- Vi skal have foretaget en likviditetsstyrkelse på 25 mio. kr. Det beløb inkluderer det, vi får tilført fra investorkredsen, det vi sparer i lønninger og den henstand, vi er blevet enige med vores låneydere om. Hvordan reagerede medarbejderne på det?

En af dem jeg mødte på vej op, var ikke ret tilfreds ...

- Det er klart, at det ikke nødvendigvis bliver modtaget særlig positivt i det øjeblik, vi beder dem om at gå ned i løn. Det er heller ikke en situation, vi er glade for. Men nu skal alle lige tænke over det, og så får vi forhåbentlig nogle positive tilbagemeldinger, når det har bundfældet sig, sagde Tommy Håkansson, mens Sten Lerche supplerede:

- Vi har bedt dem om at tænke sig om og tale med så mange som muligt om det. Koner, kærester og fagforeninger. Det er ikke en let situation, men vi håber, at alle kan se det fornuftige i det.

Står I egentlig gunstigt i forhold til spillerne, fordi de får svært ved at få bedre løn et andet sted?

- Jeg vil generelt ikke kalde vores situation ret gunstig, men i forhold til lønninger er der en afmatning i gang, og du vil ikke se lige så høje lønninger fremover, som du har set de senere år. Jeg så forleden Lynge oppe i Aalborg (AaB’s direktør, Lynge Jakobsen, red.) sige, at han regnede med at få lønbudgetterne 50 procent ned gennem genforhandlinger af kontrakter, så det niveau, vi spørger spillerne om at gå ned til, svarer i virkeligheden bedre til lønniveauet i dag, end den løn de får, påpegede Tommy Håkansson.