KØB PLUS!

BIF-boss: Kan ikke skaffe vagter nok

Det er mangel på kvalificerede kontrollører, der gør, at Brøndby ikke kan leve op til klubbens aftale med FC Nordsjælland om antallet af vagter til søndagens opgør.

Fredag fortalte en både forundret og ærgerlig Allan K. Pedersen, direktør i FC Nordsjælland, at klubben nu selv må stå for sikkerheden på gæsternes tribuneafsnit, når holdet møder Brøndby søndag på Farum Park.

Det er ellers ikke normen, når holdene mødes i Farum. For de to klubber har nemlig en intern aftale om, hvor mange kontrollører Brøndby skal stille med for at holde ro og orden på egne fans.

Emil Bakkendorff, sikkerhedschef hos Brøndby, bekræfter, at klubben ikke kan leve op til antallet af vagter. Men ifølge ham burde problemet ikke komme bag på FCN.

- Vi vil kun stille med kvalificerede folk. Og det har været et problem for os i forhold til søndag. Men uagtet kampen i onsdags har vi tidligere på ugen meddelt FCN, at vi ville få problemer med at stille med nok folk. Derfor har vi ladet det være op til FCN, om de ville invitere vores fans indenfor, siger han til sporten.dk. 

- Derfor vil vi ikke påtage os det fulde sikkerhedsmæssige ansvar for det afsnit, når vi ikke kan leve op til den aftale, som vi ellers har indgået med FCN, fortsætter Emil Bakkendorff.

Der har da også været rigeligt at se til for kontrollørkorpset i Brøndby, som har mødt massiv kritik efter fanballaden i onsdagens pokalsejr mod FCK.

- Vi har ikke folk nok. Men jeg vil også godt sige, at vi her i Brøndby skal bruge vinteren til at opgradere vores sikkerhed. Vi har altid været kendt for at have en høj kvalitet og et godt ry og rygte. Så vi skal lige slikke sårene, og derfor vælger vi i denne situation at være ærlige overfor FCN og fortælle, hvor mange kvalificerede vagter, vi kan stille med, siger Emil Bakkendorff.

Hos FC Nordsjælland vil de gerne byde Brøndbys fans indenfor til søndagens opgør.

Derfor har klubben taget konsekvensen af, at Brøndby kun stiller med en fjerdedel vagter af, hvad klubben plejer. Således har FCN ifølge Allan K. Pedersen hyret 25 vagter udefra til at holde opsyn med udeholdets fans.

Læs også: