KØB PLUS!

Bestil bare champagnen, FCK

FC København er 12 point foran nærmeste forfølger og kun et sort forår kan forhindre Ariël Jacobs i at vinde sit første danmarksmesterskab

FC København ligner mere og mere en supertanker med autopiloten sat på guldkurs. Sejren over FC Nordsjælland i efterårssæsonens sidste kamp betyder, at FCK nu er 12 point foran den nærmeste forfølger. Selv hvis AaB vinder sin sneaflyste kamp, er hullet ned til nummer to stadig det samme.

Der skal mere end almindeligt sort uheld til i foråret, hvis ikke Ariël Jacobs som supertankerens kaptajn kan fejre sin første DM-titel til sommer.

I anledning af sneens og vinterens komme, havde man valgt at overdække samt opvarme Parken. Således kunne hjemmeholdets publikum i bekvem afstand af elementernes rasen fejre et eventuelt 'efterårsmesterskab'.

Underholdningsværdien svigtede ikke rammerne, og begge mandskaber lagde offensivt fra land. Blandt andet havde gæsterne et nærgående forsøg fra Mikkel Beckmann, der tilsyneladende forsøgte at kopiere sit frisparksmål fra Champions League-kampen mod Juventus. I modsætning til originalen lykkedes det ikke at losse søndagens kopi ind bag Kim Christensen i FCK-målet.

Det blev dog en af nordsjællændernes helte fra efteråret, målmand Jesper Hansen, der i halvsæsonens sidste kamp svigtede. I flere omgange. Efter en standardsituation fik han ikke ordentligt hold på bolden, der havnede hos Thomas Delaney. Upresset kunne midtbanespilleren trykke af fra en spids vinkel og kanonere bolden i mål.

FCN-træner Kasper Hjulmand signalerede, at målmanden var blevet generet lige vel rigeligt i den situation, men dommertrioen lod det passere. Herefter lagde hjemmeholdet et lidt tungere pres gæsterne. Det gav pote syv minutter før pausen. Cesar Santin fik en perfekt timet aflevering i fødderne, der sendte ham alene med Jesper Hansen. Brasilianeren var lige så kold som et par snevåde luffer i den situation, da han sendte bolden gennem benene på FCN-keeperen og i mål.

Herefter lignede det en formsag for FCK at køre den sejr hjem, der kunne sende dem hele 12 point foran nærmeste forfølger. I anden halvleg dalede underholdningsværdien i kampen, der med rette kunne kaldes 'efterårets finale'.

Efter at være kommet bagud lignede FCN et hold, der havde tabt modet efter at have indkasseret 22 mål i Champions League og spillet et hav af kampe i både ind- og udland siden sommerferien. Bedst symboliseret ved målmand Jesper Hansen. Efter at have stået som en fast klippe igennem efterårets med- og modvind, svigtede han for anden gang fatalt i søndagens kamp. Efter en del losseri ind og ud af feltet, havner en uskyldig ballonbold mellem næverne på keeperen. Men bolden glider simpelthen ud af hænderne ham og hen til Cesar Santin, der kun skal sætte panden på for at score et af karrierens nemmeste mål.

Et kvarter før tid fik gæsterne en smule oprejsning, da Mark Gundelach i en duel med Kris Stadsgaard fik straffespark. Tv-billederne afslørede ikke nogen dramatisk kontakt i tacklingen, men til gengæld var det ikke klædeligt, at Kris Stadsgaard efterfølgende nærmest overfaldt FCN-angriberen, uden at få et kort for det. Mikkel Beckmann scorede fra pletten, selv om Kim Christensen havde den ene hånd på skuddet.

Ganske symptomatisk fik Andreas Cornelius det sidste ord i Parken. FCK-topscoreren og halvsæsonens helt store overraskelse satte panden på et perfekt slået indlæg fra Lars Jacobsen, der strøg lavt ind i målet til kampens resultat, 4-1.