En ny dag, en ny opsigtsvækkende afsløring af svage fodboldsjæle, der ikke har kunnet stå for fristelsen, når der er blevet viftet med sorte penge foran deres snude.

Det er virkeligheden i Storbritannien i disse dage. Først røg den nu forhenværende engelske landsholdstræner Sam Allardyce for at rådgive om, hvordan man bryder transferreglerne, og siden er blandt andre manageren i Queens Park Rangers, Jimmy Floyd Hasselbaink (til venstre), blevet afsløret i at tage imod bestikkelse.

Spørgsmålet er, om problemet er isoleret til de britiske øer, eller om det også foregår på lavere niveauer, som f.eks. Superligaen.

BT har været i kontakt med sportsdirektører eller trænere i 13 af 14 Superligaklubber og her er svaret entydigt: Nej!

En enkelt, OBs Jesper Hansen, fortæller, at han én gang ’for 10 år siden’ er blev spurgt af en agent, hvad han skulle have for at sælge en spiller.

»Men ellers må jeg sige, at jeg har været med i rigtig mange år, og jeg har aldrig oplevet det,« siger han og understreger i øvrigt, at han ikke tog imod tilbudet fra den givne mellemhandler.

Flere sportsdirektører erkender, at de har hørt historier om bestikkelse fra det store udland, men inden for de danske grænser er de aldrig stødt på det.

»Jeg tror ganske enkelt, vi er for lille en nation og for lille en liga til, at det er interessant for nogen at forsøge på det. Jeg er aldrig selv blevet tilbudt det, og jeg har heller ikke hørt, at nogen af mine kolleger er blevet tilbudt noget for at tage en given spiller,« siger Randers’ rutinerede sportsdirektør, Ole Nielsen, der tidligere også har været i Viborg og Sønderjyske.

Brøndbys Troels Bech er enig:

»Jeg tror, den danske fodboldfamilie er så lille, at hvis der først er en, der bevæger sig ud i sådan noget, vil han jo være bandlyst alle steder. Jeg er i hvert fald aldrig stødt på det.«

Carsten V. Jensen har ti år som sportsdirektør i først FC København og nu FC Nordsjælland bag sig. Også han afviser kategorisk, at han nogensinde skulle være tilbudt bestikkelse for hverken at købe, sælge eller forlænge med en given spiller.

»Jeg er ikke så naiv, at jeg ikke tror, at det foregår i fodboldverdenen, men du spørger til, om det sker herhjemme, og der kan jeg sige, at jeg ikke på noget tidspunkt i den periode, hvor jeg har været involveret, er stødt på det. Men snakken har altid gået i forhold til Premier League,« siger han.

AGFs Jens Andersson har udover Danmark også arbejdet i både Sverige og Kroatien for henholdsvis AIK Stockholm og Hajduk Split. Heller ikke han har fået tilbudt penge for for eksempel at lave en handel eller forbedre en kontrakt, men han har ’selvfølgelig’ hørt om det.

»Jeg har hørt, at det forekommer i branchen, men det er måske på et højere niveau,« siger han.

På den anden side af de mørke forhandlingsborde sidder typisk en mellemmand eller en repræsentant for en tredjepart, der har interesse i at få handler til at gå enten den ene eller den anden vej. Det må man forstå udfra de afsløringer, som britiske The Telegraph lige nu fremfører i England på baggrund af måneders dybdegående research og skjulte optagelser.

John Sivebæk er tidligere formand for de danske mellemmænds nu nedlagte brancheforening. Han har virket som spilleragent siden 1998 og stod blandt andet bag Thomas Gravesens skifte til Real Madrid.

Ligesom sportsdirektørerne er bestikkelsessager i fodboldbranchen noget, han har hørt om, men ikke noget han selv har oplevet.

»Der er masser af rygter, og jeg kan jo ikke vide, om det er noget, der foregår i Danmark, men jeg håber og tror det ikke,« siger han.