KØB PLUS!

Bech får fyret Poul Hansen-ansættelse

OBs nye træner Troels Bech har trumfet Poul Hansens første ansættelse ud i kulden.

OBs sportsdirektør Poul Hansens første ansættelse i den fynske Superligaklub var i slutningen af november 2011 sportspsykologen Carsten Hvid Larsen.

Poul Hansen havde dengang store forventninger og talte om en ansættelse, der havde langsigtede og sunde perspektiver for OB.

Nu er Carsten Hvid Larsen blevet afskediget på sin første arbejdsdag efter sommerpausen. For sådan vil den nye OB-træner Troels Bech gerne havde det.

- Troels Bech har i flere år i Silkeborg haft et godt samarbejde med en præstationscoach, og når Troels har så gode erfaringer med det samarbejde, følte vi, at vi var nødt til at imødekomme ønsket, fortæller Poul Hansen til sporten.dk.

- Det ville jeg også selv sætte pris på som træner - muligheden for at medvirke til at sætte holdet, siger sportsdirektøren.

Troels Bech tager altså samarbejdspartneren Rasmus Bagger med sig fra Silkeborg IF. Carsten Hvid Larsen blev derfor uden varsel afskediget på sin første arbejdsdag efter en sommerpause, han havde brugt til at forberede sit arbejde.

- Indrømmet. Det er forfærdelig timing. Det er det sgu. Men den mand, Troels gerne ville have med til OB, havde vi først på plads aftenen inden, Carsten genoptog sit arbejde. Og selv om det var en kedelig måde at gøre det på, var det trods alt bedre, end at Carsten skulle gå og arbejde en tid på noget, han ikke kan færdiggøre. Det ville have været en endnu dårligere sag at lade ham gå rundt i klubben i længere tid, fortæller Poul Hansen.

36-årige Carsten Hvid Larsen har et af de bedre navne i sit fag.  Han er uddannet cand.scient. i idræt, er formand for Dansk Idrætspsykologisk Forum, en del af Team Danmarks sportspsykologiske netværk og forsker i sportspsykologi ved SDU. Han er måske mest kendt fra firmaet Vindermentalitet.dk, som har haft stor succes med blandt andet det individuelle coaching-arbejde med landsholdsspillerne Tobias Mikkelsen og William Kvist.

Poul Hansen har da heller ikke været utilfreds med arbejdet.

- Nej, jeg har afgjort været tilfreds med Carstens arbejde. Jeg har intet at udsætte på det. Spillerne har intet at udsætte på Carsten. Tværtimod. Det fungerede virkelig godt for dem. Det er alene, fordi en ny træner gerne vil have sin egen mand på opgaven, siger Poul Hansen.

Carsten Hvid Larsen er også ked af, at OB-opgaven har fået ende. Han føler ikke, at han fik en reel chance.

- Nej, det gør jeg ikke. Jeg er blevet fyret efter godt seks måneder, og i sportspsykologi er det ikke ligefrem et langsigtet perspektiv. Jeg var først lige begyndt, siger Carsten Hvid Larsen, der ellers ikke vil kommentere på afskedigelsen.