KØB PLUS!

Bank-hjælp til Brøndby-lønnen

Brøndby IFs bankforbindelse Nordea er klar til at give økonomisk førstehjælp til Superligaklubben

Krisen i Brøndby IF handler i al sin enkelhed om overlevelse for en af Danmarks førende klubber gennem flere årtier. Og lige nu er selv den næste lønudbetaling en trussel mod klubbens eksistens.

Derfor skulle Brøndby IFs bankforbindelse, Nordea, der samtidig er en af klubbens store kreditorer, nu være klar til at hjælpe Brøndby med penge til i hvert fald januars og februars lønninger.

Det erfarer Ekstra Bladet, som tilføjer, at Nordeas hjælpende hånd ikke kommer uden et modkrav. Og dette krav fra banken skulle være, at der inden denne måneds udgang skal ligge en 'færdig og holdbar plan for fremtidig drift af klubben', som avisen skriver.

Nordeas håndsrækning bliver næppe givet, uden at banken får sikkerhed for pengene, og den hjælpende hånd fra banken skal også ses i det lys, at Nordea ved en Brøndby-konkurs vil miste op mod 100 mio. kroner, som klubben ifølge Ekstra Bladet har i klemme i Brøndby IF. Derfor vil det alt andet lige være billigere at yde lidt økonomisk støtte her og nu end miste hele puljen, hvis klubben ned.

Læs også: