KØB PLUS!

Avis: FCM vil pantsætte sin spillertrup

FC Midtjylland har akut behov for penge, og det kan betyde, at den vil udbyde sine spillere på såkaldte playersponsorater.

Der er behov for penge, mange penge, og de skal komme i en fart. Sådan lyder den øjeblikkelige situation i Superliga-klubben FC Midtjylland.

Helt konkret skal FCM på jagt efter likvider for at komme igennem de kommende tre måneder. Planen derefter er en kapitaludvidelse, men den er der ikke tid til at gennemføre nu, og det har derfor sendt FCM på jagt efter alternative indtægtsmuligheder. Her kommer pantsætning af spillertruppen så ind i billedet.

- Det er jo en model, der tidligere er brugt her, og det er også set andre steder. Jeg ser ikke den model som noget forkert, og ja... det er en af de ting, vi diskuterer, siger bestyrelsesformand Johnny Rune til Ekstra Bladet.

Avisen beretter yderligere om, at det er 25 millioner kroner FC Midtjylland står og mangler. Den sum skal pantsætningen sikre.

Med sådan en pantsætning giver investorerne et forskud på fremtidige transferindtægter, og de vil så få deres penge tilbage, når en spiller er solgt. Bliver dette beløb over det indskudte, så deler man det, hvilket afhænger af forskellige modeller.

FCM-spillerne Rilwan Hassan, Izunna Uzochukwu og Sylvester Igboun er allerede afsat på et såkaldt playersponsorat ved navn SlyZunna Invest.