Albæk i hollandsk søgelys

FCM skal vinde over AGF kræver Mads Albæk, der følges af hollandske klubber

Det ligner sidste udkald. Skal FC Midtjylland hænge på det Superliga-tog, der trækker mod Europa, så skal der tre point ind på kontoen i aftenens kamp mod AGF.

- Kan vi udnytte AGFs formdyk og vinde, så er vi kun fire point efter dem i tabellen. Hvis vi taber, så er der pludselig langt op, så vi skal have sat en krog i dem i aften, siger FC Midtjyllands Mads Albæk.

FC Midtjylland har 18 point - syv point op til AGF med 25 - og samtidigt har midtjyderne kun fire point ned til stregen.

Mads Albæk blev kåret til banens bedste i midtjydernes nederlag til FC København i sidste runde, og selv om det ikke blev til point i Parken, så skal FCM bygge videre på den form, der blot har set et enkelt nederlag i de sidste fem kampe.

- Stemningen i truppen er god og det føles lidt misvisende, at vi ligger, hvor vi gør, men det tager vi selvfølgelig alvorligt, og derfor skal vi have tre point mod AGF, siger midtbanespilleren.

Cheftræner Glen Riddersholm har i efterårets løb brugt Mads Albæk på kanten, men mod FC København blev han brugt på favoritpladsen på den centrale midtbane og det gav mål.

- Det er dér, jeg føler mig bedst tilpas. Jeg er ikke en sprinter-type, så det passer mig bedst at ligge derinde med en tre-mands-midtbane, suge boldene til mig og afslutte fra kanten, siger han om efterårets foreløbige målhøst på seks mål i alle turneringer.

Det har fået udenlandske øjne til at følge U21-landsholdsspilleren. Hollandske NEC Nijmegen og Heerenveen følger ham tæt.

- Jeg har selv hørt lidt om det, men forholder mig ikke til noget før der er noget mere konkret end snak, siger han.

Mads Albæk har halvandet år tilbage af sin aftale med FC Midtjylland, men håber at tage afsked med klubben noget før.

- Jeg føler mig klar til at prøve noget nyt snart, og det er ikke, fordi jeg er træt af FCM. Jeg trives på alle måder, men vil også gerne bidrage med forhåbentlig lidt millioner i kassen ved et salg for at give noget igen, siger han.

Læs også: