AGF-angriberen Morten 'Duncan' Rasmussen er med karrierens 140. fuldtræffer mest scorende Superliga-spiller nogensinde. Nu ser han i playoff-gyseren mod Viborg frem til returopgøret

Morten 'Duncan' Rasmussen var i højt humør, da han efter den uafgjorte playoff-kamp mod Viborg FF mødte pressen.

»Jeg både håber og tror, at vi redder vores Superliga-eksistens på søndag. Ganske vist måtte vi nøjes med 2-2, men den indsats vi leverede var så opløftende, at jeg ser med stor optimisme på vores sejrschancer i returkampen,« sagde han.

Efter sydkoreaneren Jung-Bin Park havde bragt hjemmeholdet foran 1-0 i det 10. minut udlignede han fem minutter senere til 1-1 på et straffespark.

Der var ikke mangel på spænding og mål, da Viborg og AGF tørende sammen i den første af 2 play-off-kampe for at undgå nedrykningskampene mod 3. pladsen i 1. division!

Det var Morten 'Duncan' Rasmussens fuldtræffer nummer 140 i dansk fodbolds bedste række, og dermed er han den mest scorende spiller, siden Superligaen blev etableret i 1991.

»Det er jeg megastolt over. Men lige nu er det ikke noget, jeg skænker en tanke. For mig handler de næste dage udelukkede om én ting: At forberede mig sammen med holdkammeraterne til det afgørende slag mod Viborg,« sagde Morten 'Duncan' Rasmussen, der blev rost til skyerne af AGF-træner Glen Riddersholm.

»Jeg føler mig privilligeret over at arbejde sammen med en så dedikeret og dygtig spiller som 'Duncan'. Derfor syntes jeg, at han fortjente en særlig hyldest over at have levet den rekordgivende scoring,« sagde Glen Riddersholm og henviste til den trøje, man i AGF havde fået lavet i anledning af den særlige lejlighed.

Det var dog ikke alt, Glen Riddersholm var glad over efter kampen.

Blandt andet måtte dommer Peter Kjærsgaard-Andersen lægge øre til en del kritik.

»Jeg er sikker på, at han vil indse, at han i nogle situationer manglede mod,« sagde Glen Riddersholm.

AGF-direktør Jacob Nielsen var endnu hårdere i sin vurdering af dommeren.

»Det er en skandale, at han ikke viser både Jeppe Curth og Jung-Bin Park ud. Igen er vi i dansk fodbold vidner til en dommer, der er kampafgørende,« sagde Jacob Nielsen.

AGF lignede frem til sidste minut af den ordinære spilletid en vinder på det mål til 2-1, som Kasper Junker scorede.

Men så udlignede Serge Deblé til 2-2.

»Det er irritererende, at vi ikke formår at holde Viborg fra at score. Desværre bliver vi for passive i kampens slutfase. Men når det er sagt er  et uafgjort resultat vel ikke så ringe endda. Udgangspunktet før returkamp på hjemmebane ser fornuftigt ud,« sagde Kasper Junker.

Viborg-træner Johnny Mølby fortalte efter kampen, at han i omklædningsrummet overfor sine spillere havde talt med store bogstaver.

»Vi laver undervejs i kampen mange dumme fejl. Det straffespark de får er tåbeligt, og det er ikke første gang, at Jeppe Grønning ikke kan holde sig i skindet,« sagde Johnny Mølby, der tror, at Viborg sikrer sig mod nedrykning på søndag.

»Det er min plan, at vi går på sommerferie fra på mandag. Men lad os nu lige få kampen mod AGF på søndag spillet først,« sagde han med et smil.

Til denne kamp er der chance for, at han igen har midtbaneprofilen Alexander Jakobsen, der sad over mandag aften med en skulderskade, til rådighed.

Hos AGF er der tvivl om, hvorvidt Martin Spelmann kan spille. Han udgik i anden halvleg mod Viborg med en hofteskade.