KØB PLUS!

AGF klar til Europa-optimering

Brian Steen vil optimere truppen i tilfælde af Europa-deltagelse

Det er ikke kun stavemåden på bynavnet, der er blevet mere internationalt i Aarhus. Byens fodboldstolthed har også Europa i sigte med den femteplads, der giver adgang til EL, og som AGF i går forsvarede med 3-1 mod HB Køge i en dårlig, men effektiv spillet kamp fra jydernes side.

I AGF er man begyndt at tænke på: hvad hvis? For et europæisk eventyr kræver forberedelse, og det er man i gang med. Sportschefen kigger i øjeblikket på truppen.

- På mange områder synes jeg, at vi har truppen til at spille Europa, men jeg er også overbevist om, at det kræver noget ekstra. Hvad det ekstra er, skal vi kigge på. Vi skal se på, om vi i denne trup har energien og bredden til at spille i Europa, siger Brian Steen Nielsen til sporten.dk.

- For vi har både nogle spillere, der er oppe i årene, og nogle unge spillere, der skal udvikle sig mere. Men vi er bundet op på en stram økonomi, så det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre at hente spillere ind. Der stadig er mange svar omkring truppen, jeg ikke har fået endnu, men det er klart, at hvis vi skal ud og spille flere kampe, kræver det også en større bredde, og det skal også være kvalitet, siger han og fastslår:

- Der er en del hold, der kan nå femtepladsen, men det ville helt klart være kæmpe stort for os som oprykker, og alt det, vi har været igennem, siger han, mens cheftræner Peter Sørensen har kigget på EL-kvalifikationen.

- Der er intet givet omkring femtepladsen. Men vi har da kigget på terminerne for kvalifikationen, det gjorde vi for et stykke tid siden, da vi kunne se, at EL var inden for rækkevidde. Det har jo også noget at gøre med, hvornår spillerne skal have ferie, smilede Sørensen, der kunne takke sin islandske angriber Johannsson for, at AGF heldigt kunne få sejren i hus.

Med to mål i går og fem mål i fire kampe i træk, holder han i øjeblikket folk som Graulund og Larsen ude.

- Han er klart vores farligste angriber og den farligste angriber herhjemme. Han gør virkelig en forskel nu, men jeg mener, han stadig kan bygge på og blive endnu bedre, sagde Sørensen.

For HB Køge betød nederlaget definitiv nedrykning.

-Nu tager vi turen ned, men vi skal rykke op så hurtigt som muligt. Det kan ikke går stærk nok, sagde cheftræner Tommy Møller Nielsen.

Læs også: