KØB PLUS!

AGF forhandler med Mendy

AGF kan gøre det onde ved Superliga-konkurrenterne fra OB ved at stjæle profilen Bernard Mendy på en fri transfer.

Landets tredjestørste by, Odense, har i utallige år haft krammet på den jyske storebror Aarhus, når snakken falder på Superliga-fodbold. Men i denne sæson er det hele vendt på hovedet.

Jyderne fra ’Smilets by’ slutter efter alt at dømme sæsonen fem pladser over ’de stribede’, og spørgsmålet er, om magtbalancen mellem de to fodboldbyer for alvor er ved at tippe? De kommende par uger, hvor bolden sjovt nok ligger stille, kan give en kraftig pejling.

De to klubber kæmper nemlig om den samme spiller. En spiller, som i dag er en profil i OB. Den franske hurtigløber Bernard Mendy har kontraktudløb i den fynske hovedstad den 30. juni, men fynboerne vil meget gerne beholde den alsidige kantspiller. Nu har de imidlertid fået konkurrence.

- Vi har modtaget et konkret kontrakttilbud fra OB, og det overvejer vi nu. Men vi også fået et tilbud fra en anden dansk klub, siger Mendys franske agent, Pierre Frelot, til BT.

Dén klub er AGF. Da Bernard Mendy står uden kontrakt om bare fem uger, må andre klubber tale med ham lige så meget de vil, og den mulighed har aarhusianerne udnyttet.

De ser franskmanden som den perfekte mand til dén højre back-position, som i denne sæson har set sig besat af nødløsningerne Jerry Lucena og Kasper Povlsen, der begge er midtbanespillere, samt midterforsvareren Arthur Sorin.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har talt med Bernard. Jeg synes, han er en dygtig spiller, som har bevist sit værd på mange forskellige positioner, siger AGFs sportschef Brian Steen Nielsen.

- Jeg har fortalt ham om de ting, vi kan tilbyde ham, så nu må vi se, hvad det munder ud i, fortsætter han.

Dét AGF kan tilbyde Mendy, som OB ikke kan, er udover en fast plads på højre back også europæisk deltagelse. Aarhusianernes femteplads giver adgang til kvalifikationsturneringen til Europa League, og det kan måske få Bernard Mendy til at smide den stribede trøje til fordel for den hvide. Den europæiske lokkemad kan vise sig som AGFs bedste våben i kamp med dén klub, som franskmanden siden ankomsten for halvandet år siden, har fået følelelser for.

- En af vores muligheder er at blive i OB, og Bernard vil gerne blive der. Han er glad for klubben og glad for fansene, og han vil gerne hjælpe dem tilbage i toppen af den danske liga, fortæller Pierre Frelot.

Selv om både OB og AGF kæmper en hård kamp for at beholde Bernard Mendy inden for landets grænser, er der ingen garanti for, at han også i den kommende sæson vil være at finde i den danske Superliga. Den tidligere franske landsholdsspiller har tilbud fra større ligaer.

- Vi har mange tilbud. Både fra franske klubber og en klub i den engelske Championship, bedyrer Frelot.

Heldigvis går der ikke lang tid, før spændingen udløses. Bernard Mendy beslutter snart, om han vil spille i OB, AGF eller et helt tredje sted.

- Hvis vi ikke har en beslutning klar i denne uge, har vi det sandsynligvis i næste, slutter den eftertragtede franskmands agent.

Læs også: