KØB PLUS!

AGF fik brudt stimen af nederlag

For første gang i fire kampe lykkedes det AGF at score. Det gav uafgjort mod FC Midtjylland.

Det er ikke mange runder siden, at AGF sprudlede og lignede en seriøs bejler til de øverste pladser i Superligaen. Men så ramte Peter Sørensens tropper en mur i form af tre 2-0 nederlag i træk.

Derfor stor en sejr højt på AGFs ønskeliste før kampen mod FC Midtjylland i Aarhus. Men egentlig havde begge hold brug for tre point efter alt for få point på det seneste.

AGF skulle vinde for at holde trit med den Superliga-top, holdet var en del af, indtil aarhusianerne løb ind i stimen af nederlag. Og FC Midtjylland skulle vinde for at få lagt lidt luft til den stadig tykkere bund i rækken, der er truet af nedrykning til 1. division.

Længe så det imidlertid ud til, at kampen havde kurs mod en målløs uafgjort. For selv om begge mandskaber havde deres muligheder for scoring, lod afslutternes effektivitet en hel del tilbage at ønske.

Selv AGFs Superliga-topscorer Aron Jóhannsson kunne ikke levere den eftertragtede vare i fodbold - mål - da han små ti minutter efter pausen blev skiftet ind i AGFs angreb for Søren Larsen. Det er snart længe siden, det var en selvfølge, at islændingen scorede mindst én gang i en kamp.

Men så kom lyspunktet i 69. minut. Sådan lidt ud af ingenting. Men Mads Albæks perle af et langskud med venstrepoten var til gengæld hele entré-indtægten værd. Ude i højre side og et par meter uden for straffesparksfeltet tog han chancen med et langskud, der via undersiden af overliggeren sendte FCM i front, uden chance for Steffen Rasmussen i AGF-målet.

Scoringen vækkede AGF, mens FCM valgte at prøve at forsvare sejren i hus. Forgæves. For i 82. minut fik Kasper Poulsen alt for god plads midt på FCMs banehalvdel, og herfra kunne han score med et fladt skud uden for unge Jakob Haugaards rækkevidde.

Mere blev det ikke til, og det kan begge mandskaber sådan set være godt tilfredse med, selv om både AGF og FCM nok havde ønsket sig en sejr.

Kampen fik i øvrigt en dramatisk afslutning, da FCMs træner Glen Riddersholm blev bortvist af dommer Michael Johansen for brok.

Læs også: