KØB PLUS!

AaB-anfører: Unødvendigt nederlag

Takket være to fuldtræffere af Esbjergs unge angrebstalent løb AaBs tophold ind i sæsonens første nederlag på hjemmebane.

Så gik den ikke længere for AaB.

Efter fem sejre på stribe med en målscore så flot som 19-1, løb nordjyderne på hjemmebane ind i en nærmest chokerende øretæve på 0-2 mod bundholdet Esbjerg.

 - Jeg synes nederlaget var unødvendigt. Vi havde jo både spil og chancer til at afgøre tingene. Men stor ros til Martin Braithwaite. Han er lynende hurtig, sagde AaB-anfører Rasmus Würtz.

Og han har ret.

Esbjerg-profilen, der spillede karrierens kun tredje kamp i angrebet, var den regnfulde fodboldaftens store oplevelse, og blev efter pausen noteret for begge vestjyske fuldtræffere: Først sendte han med usvigelig sikkerhed bolden i netmaskerne på Jakob Ankersens glimrende lagte aflevering, og dernæst passerede han Nicolai Larsen i AaB-målet i en én-mod-én situation.

 - Pludselig er tingene begyndt at køre optimalt for mig. I sidste runde (3-0 over Esbjerg, red.) scorede jeg også to gange. Den sejr gav ikke kun mig, men alle spillere på holdet stor selvtillid. Jeg garanterer, at det kun er et spørgsmål om tid, inden vi er væk fra Superliga-bunden, sagde Martin Braithwaite, der trods sin øjeblikkelige succes ikke har andre planer end at gøre det godt i Esbjerg-trøjen.

 - Jeg lever i nuet. Nogen egentlig drøm om at komme til udlandet, har jeg aldrig haft, sagde Martin Braithwaite.

Men spørger man Esbjerg-træner Jess Thorup, går Martin Braithwaite en stor fremtid i møde.

- Hans talent er enormt. Der er ikke mange i Superligaen, der er lige så hurtig som ham, sagde Jess Thorup, der glædede sig over sejren, og at hans tropper nu er over nedrykningsstregen.

 - Pointmæssigt indledte vi sæsonen skidt. Til gengæld synes jeg, at vi spillemæssigt i alle kampe har været godt kørende. Faktisk har jeg aldrig været i tvivl om, at heldet på et tidspunkt ville hælde over på vores side, sagde Jess Thorup.

Hans træner-kollega i AaB-lejren, Kent Nielsen, var til gengæld alt andet end tilfreds.

- Spillemæssigt nåede vi ikke samme højder som i efterårets tidligere kampe. Især i første halvleg manglede vi både tempo og energi, sagde Kent Nielsen.