Kvinder har længe fået tudet ørerne fulde om, at de skulle skynde sig at få børn. Men ny forskning fra Tyskland viser, at der kan være fordele ved at tage den med ro.

I lang tid har vi hørt, at vi skal skynde os at få børn. Jo tidligere, vi får de små, desto bedre. Nu viser ny, tysk forskning, at der måske er en fordel ved at sætte tempoet ned.

Det viser sig nemlig, at børn, der fødes af ældre mødre, er sundere og tager længere uddannelser. Det skriver sciencedaily.com ifølge Videnskab.dk.

Læs også på Videnskab.dk: Læser undrer sig efter oplevelse i Jylland: Hvad kan flyve og siger som en ged?

Det nye studie, der er lavet af forskere fra det tyske Max Planck Institute for Demographic Research (MPIDR), viser, at ældre mødre, på for eksempel 40 år eller ældre, får børn, der er højere, får bedre karakterer og har større sandsynlighed for at komme på universitetet.

Hvis man eksempelvis sammenligner to søskende, der er født med et par årtiers mellemrum, vil det barn, der blev født, da moren var i 40’erne, i gennemsnit bruge et år mere på at uddanne sig end sin søster eller bror, som blev født, da moren var I 20’erne, skriver Videnskab.dk.

Grunden til dette er, at der i den tid, der går, fra moren føder sit første barn, til hun føder sit andet, vil ske en masse ændringer i samfundet, blandt andet i forhold til miljøet, som gør, at barn nummer to har bedre forudsætninger.

Læs også på Videnskab.dk: Skal man spise vitaminpiller?

1,5 millioner svenske mænd og kvinder deltog i forsøget, som undersøgte forholdet mellem morens alder ved barnets fødsel og børnenes højde, fysiske tilstand, karakterer i high school (svarende til gymnasiet, red.) og den uddannelse, de opnåede.

Det viste sig, at det positive ved at få børn sent opvejede de risici, der kan være, når børn fødes af ældre mødre.
Studiet er udgivet i tidsskriftet Population and Development Review.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Hvorfor hikker vi?
Hvorfor spjætter vi inden drømmeland?
Snooze-knappen gør dig mere søvnig