Du kan ikke altid regne med, at det er oksekød, du sætter tænderne i, når du køber en færdiglavet lasagne. I tre ud af otte færdiglavede lasagner, Søndagsavisen har testet, er det nemlig hakket svinekød, du spiser. Det skriver Søndagsavisen.

Og det kan være svært for kunderne at se. Det er nemlig kun på én af de tre lasagner med svinekød, hvor det fremgår på forsiden af pakken.

»Jeg synes, det er en uskik at bruge svinekød, for folk vil normalt tro, at lasagne er med oksekød. Det er lidt snyd ikke at fremhæve det tydeligt på  pakken,« siger Rune Kromann, der er kok, faglærer og akademigastronom, til Søndagsavisen.

Han forstår dog udmærket godt, hvorfor producenterne erstatter oksekød med svin.

»Svinekød er jo nærmest halv pris af oksekød,« forklarer han.

I lovgivningen er der ikke noget, der regulerer, hvornår man må kalde et produkt for lasagne, fortæller Sofie Faltum, fuldmægtig fra Kemi og Fødevarekvalitet i Fødevarestyrelsen.

»Lasagne bolognese kan laves med svine- og/eller oksekød, og det er tilstrækkeligt, at dette fremgår af ingredienslisten,« siger hun.

De tre færdiglavede lasagner, Søndagsavisen fandt svinekød i, er Trattoria Alfredo Lasagne Bolognese fra Lidl, Bella Riviera Lasagne Bolognese fra Rema 1000 og Chef Select Lasagne Bolognese, der også sælges i Lidl.