Følgende undersøgelse vil uden tvivl vække glæde hos pasta-fans. BBC har nemlig stillet spørgsmålet, om genopvarmet pasta feder mindre end nykogt pasta. Svaret var positivt.

Hvis du spiser pasta, der er blevet nedkølet og derefter opvarmet, feder det mindre, end hvis du spiser nykogt pasta. Det skyldes kort sagt, at den nedkølede og derefter genopvarmede pasta tager længere tid for kroppen at nedbryde, og derfor stiger ens blodsukker ikke lige så højt og hurtigt, som det ellers ville gøre. Og det er netop disse hurtige stigninger i blodsukkeret, der kan påvirke ens helbred negativt.

I en undersøgelse i BBC-programmet 'Trust Me, I'm A Doctor' blev frivillige bedt om at deltage i et testforløb over tre dage. Den første dag skulle de spise nykogt pasta, næste dag var det kold pasta, og sidste dag blev den kolde pasta genopvarmet. For at teste, hvordan deres kroppe reagerede, målte deltagerne deres blodsukker løbende over to timer.

Resultatet viste, at blodsukkeret havde de største udsving ved den nykogte pasta, mens den nedkølede pasta havde knap så store udsving. Men især tallene fra tredjedagen overraskede.

'Det overraskende resultat var fra de deltagere, der spiste den genopvarmede pasta. Det var aldrig prøvet før, og resultaterne var påfaldende: Blodsukkert hos disse deltagere steg 50% mindre, end det gjorde hos dem, der havde spist den kolde pasta. Det betyder ganske simpelt, at når du genopvarmer din pasta (og muligvis kartofler og andre typer mad med stivelse), så bliver det meget sundere. Det beskytter dig mod skarpe opsving i blodsukkeret,' skriver BBC.