Formand for Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen, påstår, at hjertepatienter er døde, ene og alene fordi behandlingen foregik på Skejby Sygehus. Beskyldningen er usand, forsikrer sygehuset med henvisning til videnskabelig artikel.

Skejby Sygehus har ikke været lige så dygtig til at beskæftige sig med hjerter som Rigshospitalet, og det har kostet menneskeliv. Vibeke Storm Rasmussen (S), formand for Region Hovedstaden, bringer beskyldningen ind i debatten om, hvorvidt en kræftstrålekanon i milliardklassen skal placeres i Skejby eller på Rigshospitalet.

- Jeg ved ikke, om man nogensinde har gjort op, hvor mange hjertepatienter der døde, fordi man i Aarhus insisterede på også at skulle lave hjerter, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun mener, at Rigshospitalet som landets førende hospital skal have strålekanonen, som blandt andet bruges i behandlingen af kræftsyge børn:

- Det er udmærket, at der er bygget et hospital i Skejby, men det flytter jo ikke alt det, der ligger i København, til Aarhus. Vil man så også tvangsflytte børnene derover - eller hvad vil man? Jeg har svært ved at se, at der overhovedet kunne være nogen form for logik og ordentlighed i det, siger hun.

Skejby Sygehus afviser deres hjertebehandling har kostet menneskeliv og henviser til en artikel i Ugeskrift for Læger, hvor man i 2003 gjorde status efter de første 10 år med hjertetransplantationer på Skejby Sygehus. I artiklen konkluderes det blandt andet, at "hjertetransplantation udføres på Skejby Sygehus med gode resultater på internationalt niveau".

Skejby Sygehus blev sidste år fusioneret med Århus Sygehus til Aarhus Universitetshospital.

- Resultaterne af hjertetransplantationer på Aarhus Universitetshospital er fortsat fuldt på højde med resultaterne på de bedste internationale centre og med resultaterne på Rigshospitalet, skriver Skejby Sygehus i en mail og oplyser, at sygehuset ikke ønsker at kommentere kritikken yderligere.

Det vil Bent Hansen (S), formand for Region Midtjylland og Danske Regioner, gerne. Han er rystet over beskyldningen fra Vibeke Storm Rasmussen.

- Jeg synes, at når politikere begiver sig derud, så skal man virkelig lægge dokumentationen frem. At genoptage en diskussion, som ligger årtier tilbage, vil jeg slet ikke gå ind i. Hvis der er en dokumentation fra uvildige sundhedsmyndigheder, så er det dem, der tager sig af den slags - det er hverken Vibeke Storm eller mig, siger han og kommer med en slet skjult opfordring til Vibeke Storm Rasmussen:

- Jeg kunne komme med eksempler på, at der måske var noget, der kunne gøres bedre i hovedstaden - men det niveau vil jeg simpelthen ikke bevæge mig ned på, siger Bent Hansen.