Pas på med sprinklervæsken

hund i sne

Ligesom saltede veje kan give vores hunde store problemer, så er der også grund til at passe ekstra på med brugen af anti-frost-væsker, blandt andet som det der bruges i bilernes sprinklervæsker.


Der er grund til at være ekstra opmærksom på, hvad din hund snuser til og ikke mindst slikker på, når der gås tur langs vejene i disse frostkolde dage.

Når vi renser vores bilers ruder i den her kulde, kan selv sprinklervæsken samle sig i isklumper. Men ud over, at det dufter dejligt, så kan det også være livsfarligt for hundene.

Anti-frost-væsker indeholder ethylen glykol, og det er netop, hvad der bruges i sprinklervæske, låse-spray og bil-radiatorer. Men lige så vigtigt det er for bilejerne for at komme gennem frost-vintre, lige så farligt er det altså for vores hunde.

Caroline Kisko fra den engelske Kennel Club siger:

- Det er dødeligt for vores hunde. Også selvom det kun indtages i meget små mængder. Så vi opfordrer kraftigt alle til at være meget opmærksomme, når de bruger det, og sørge for at rense godt efter sig, hvis man spilder.

- Skulle du opleve, at din hund har indtaget for eksempel sprinklervæske, så er det vigtigt, at få den til dyrlægen inden for et par timer – eller alternativt hjælpe den med at brække sig i en fart.

Del

Array
Array