Hvis du ofte kun får seks timers nattesøvn eller mindre, er det formentlig arbejdets skyld. Det skriver Livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Forskere har i en stor undersøgelse af 120.000 amerikanere fra 15 år set på, hvordan de brugte deres tid den seneste dag. Og der viste sig ifølge forskerne en klar sammenhæng mellem, hvor meget folk arbejdede, og hvor mange timers søvn de fik.

Dem, der sov seks timer eller mindre dagen i forvejen, havde arbejdet 1,5 time mere i hverdagene og 1,8 timer mere i weekenden sammenlignet med folk, der fik mellem seks og 11 timers søvn.

Læs også hos Videnskab.dk: Hjerneforsker: Derfor er søvn så vigtig

»Beviset for, at tiden brugt på arbejdet er den største søvn-tyv, er overvældende,« siger Mathias Basner, der forsker i søvn på University of Pennsylvania Perelman School of Medcine og er hovedforfatter på studiet, til Livescience.com.

Ifølge forskerne kunne de se, at for hver time folk mødte senere på arbejde, blev deres søvn forlænget med cirka 20 minutter. Det betyder, at folk der møder kl.06:00 kun sover seks timer, mens dem, der begynder arbejde mellem kl.09:00 – kl.10:00 sov omkring 7,3 timer.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal Sleep.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Sexomni: Du har sex i søvne – men glemt det, når du vågner

Se smukke billeder af Grønlands dyr

Julehjælp: Videnskabens guide til indkøb af julegaver