Smartphonen er blevet allemandseje. Vi har den med over alt og bruger den til det meste. Men hvordan påvirker den egentlig vores hjerner?

Et nyt amerikansk studie tyder på, at vores hjernebølger ændrer sig midlertidigt, når vi sms'er, og at folk, der sms’er, derfor får et unikt mønster i hjernebølgerne. Det skriver Livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Forskerne kalder det særlige mønster for "the texting rhythm".

De har kigget på 129 personers hjernebølger, mens de sms'ede eller lavede andre aktiviteter. Det kunne for eksempel være forskellige bevægelser eller mentale øvelser.

Det gjorde de for at se, om de andre aktiviteter resulterede i de samme hjernebølger som hos de personer, der skrev sms'er.

Læs også på Videnskab.dk: Derfor kan børn og unge ikke lade være med at sms’e

Forskerne fandt ud af, at de hjernebølge-mønstre, de kunne se hos personer, der sms'ede, ikke fandtes hos dem, der lavede andre aktiviteter.

Hos 27 af testpersonerne så forskerne den såkaldte "texting rhythm". Det er usikkert, hvorfor hjernebølgerne ikke ændrede sig på denne måde hos alle testpersonerne.

Læs også på Videnskab.dk: Hundesnav ødelagde kvindes nyre

Ifølge forskerne er dette mønster dog ikke nødvendigvis farligt, og deres resultat vidner ikke om, at vi skal ændre den måde, vi bruger vores smartphone på.

Andre artikler på Videnskab.dk

Få pulsen op, så husker du bedre

Fodbold-fitness er den nye pige i klassen – men hvem er hun?

Hvad gør vi med katten i sommerferien?