Maratonløbet på den kinesiske mur var et varmehelvede.

Selv under optimale forhold regnes The Great Wall Marathon på den kinesiske mur for et af de mest ekstreme af slagsen. Og når temperaturen sniger sig op i nærheden af de 35 grader, som under lørdagens adventureløb, kan muren få voksne mænd til at græde.

Albatros Travels The Great Wall Marathon, som er på Forbes Top 12-liste over ”Marathons worth travelling for”, blev afviklet for 18. gang i Tianjin-provinsen og løb ind i en veritabel hedebølge.

»De danske læger havde travlt. Flere løbere fik hedeslag, og en del måtte have drop,« siger Steen Albrechtsen, Albatros Travels pressechef.

»På grund af varmen havde vi ændret reglerne, så man undervejs kunne skifte fra hel- til halvmaraton. Det var der en del, der benyttede sig af.«

En af de danske løbere Henrik Brandt, 58, har været med i samtlige løb på muren siden premieren i 1999.

»Jeg husker, at det var meget varmt i 2000, men dét her var værre. Solen bagte nådesløs, og der var ikke en sky på himlen. Mange udgik. Jeg faldt tre gange i total udmattelse, men kom da igennem,« siger Mr. Great Wall fra Roskilde.

Henrik Brandt har et stort mål: At fejre 25 års jubilæum på Muren i 2024.

Idéen til The Great Wall Marathon blev født på Albatros’ kontor i København i 1998. Det danske rejsebureau har gennem årene arrangeret i alt 60 adventureløb rundt om i verden med 30.000 løbere.

I år er der endnu fire løb på programmet: 24. juni: The Big Five Marathon i Sydafrika – et løb blandt Afrikas storvildt. 26. august: The Petra Desert Marathon – løb ind i fortiden i Jordan. 28. oktober: The Polar Circle Marathon – mød den grønlandske indlandsis. 25. november: The Bagan Temple Marathon – blandt 2.000 buddhistiske templer i Myanmar.

Tidligere har man også arrangeret The Great Tibetan Marathon i Ladakh, The Kilimanjaro Marathon i Tanzania, The Karen Blixen Marathon i Kenya og verdens første maraton på et krydstogtsskib i Caribien.