Alkohol og pollenallergi er to størrelser, der ikke går så godt i spænd. Men det kommer faktisk an på, hvad du vælger at drikke.

Pollenallergi kan ødelægge sommeren for astmatikere og allergikere, der gerne vil have en omgang kolde pilsnere eller en god flaske rødvin. Men der findes også et alternativ, der ikke giver de samme gener. Det skriver The Independent.

Det er nemlig bevist, at alkohol kan gøre høfeber og astma værre. Ikke desto mindre er der fordele ved at drikke en iskold G&T i stedet for mørke alkoholiske drikke. Det mener Asthma UK.

Ifølge The Independent mener 64 procent, at alkohol gør deres symptomer værre, og det skyldes to kemikalier: histamin og sulfitter. De to kemikalier findes i de mørke drikke - som for eksempel i rødvin og øl.

Så hvis du er typen, der løber rundt med stoppet næse og kløen i øjnene, vil gin, vodka og andre former for klar spiritus være vejen frem. De indeholder nemlig ikke sulfitter.

Nu er der en god undskyldning for at bestille en iskold G&T. Men det hele er dog ikke fryd og gammen.

Folk med astma og høfeber gør nemlig klogt i at holde sig fra bacon, salami, tun og andre røgede madvarer. Chedderost, camembert og parmesan er også no-go. Ja, du læste rigtigt - bacon og ost er ikke godt!

I stedet bør man prøve at stille sulten med friskt kød, fisk, samt ricotta- og mozzarellaost.

Det lyder jo heller ikke helt dårligt - hvis man lige skyller efter med en G&T, bevares.